Вітаю Вас Гість!
П`ятниця, 26.04.2024, 03:18
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вхід на сайт

Пошук

Календар

«  Травень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Головна » 2019 » Травень » 16 » «Реалізація державної політики національно-патріотичного виховання учнів в умовах виховного середовища ГАШ»
20:13
«Реалізація державної політики національно-патріотичного виховання учнів в умовах виховного середовища ГАШ»

       14 травня 2019 року колектив Дмитрівської   ЗОШ   I-III  ступенів  гостинно  зустрічав  учасників  міського  семінару  заступників  директорів  ЗНЗ і ПНЗ  з  виховної  роботи. 
      Науково-методичне обґрунтування теми  семінару було надано методистом  центру методології та методики формування цінностей ПОІППО імені М.В.Остроградського Анжелою Михайлівною Романенко в виступі «Особливості організації національно-патріотичного виховання». Анжела Михайлівна окреслила основні вектори діяльності  у відповідності викликів сучасності, ознайомила присутніх з останніми нормативними документами з питань виховної роботи, зокрема національно-патріотичного виховання.

      Директор школи Віктор Григорович Брижань  змістовно презентував заклад загальної середньої освіти, що надає освітні послуги школярам мікрорайону Дмитрівської сільської ради та є просвітницьким, культурно-етнографічним центром сільської громади.
      Досвідом роботи Дмитрівської ЗОШ  на тему «Реалізація державної політики національно-патріотичного виховання учнів в умовах виховного середовища ГАШ» поділилася заступник директора з виховної роботи Ірина Костянтинівна Остапець,  продемонструвавши  різновиди форм та методів, що сприяють формуванню і розвитку соціально зрілої, творчої особистості з усвідомленою громадянською позицією, почуттям національної самосвідомості.

        Важливо для вчителя створити умови, щоб учні не втрачали інтерес до навчання, щоб з радістю і впевненістю ішли до школи. Працювати вдвічі легше, коли є підтримка батьків. Вчителі, батьки та учні – це те родинне коло, на якому ґрунтується ситуація успіху в Новій українській школі. Виховний захід «Нам не сумно в родинному колі», проведений в 1 класі класним керівником Л.В.Корнійчук, був яскравим тому підтвердженням.
       Мабуть найціннішим скарбом для кожного  є рідний край, де він народився, звідки пішов  у світ. Для усіх нас найдорожче, найкраще у світі наше рідне село. Дуже важливо виховувати інтерес в учнів до історії свого народу, рідної землі. Історичний диліжанс «Моє село – моя історія жива», який підготували В.Г.Штепа та Н.Б.Рак з учнями 2 і 3 класів, збагатив знання школярів про минуле та сьогодення Дмитрівки, про людей, які живуть і працюють поруч з ними, їх звичаями та традиціями. 

        Досвідом роботи з національно-патріотичного виховання поділилися класні керівники 7 та 9 класів Л.А.Шматченко і Н.І.Базавлук, які презентували фрагмент виховної години з використанням проектних технологій «Зростаймо патріотами». До роботи долучилися і учасники семінару.
        На долю України випало багато страшних випробувань. Одним із них є Друга світова війна. Вона, наче чорний птах, розгорнула свої крила майже по всьому світові, залишаючи після себе руйнацію, порожнечу та сотні могил із написом «Невідомий солдат». Майже в кожній родині учнів Дмитрівської школи є предки, які захищали Батьківщину в роки Другої світової війни. Тому учасники військово-патріотичного гуртка «Джура» (керівник А.Г.Загорулько) підготували захід «Не обміліє пам’яті ріка – у серцях нащадків буде вічно жити». Під час свого виступу гуртківці акторськи передали біль та страждання українського народу:  переживання матері за втратою єдиного сина, прощання коханих, які більше ніколи не побачаться. Учні школи з особливою повагою ставляться до воїнів, які загинули за світле майбутнє нашої Батьківщини, тому героїчні подвиги українського народу ніколи не зітруться з історії.

         Продовженням теми війни, але в Афганістані,  стала зустріч поколінь «Час вибрав їх», на яку були запрошені учасники Спілки воїнів-інтернаціоналістів «Учасники бойових дій» міста Горішні Плавні та  брат земляка Валерія Бутенка, який загинув в Афганістані. Павло Луценко – боєць АТО,  через 23 роки після загибелі брата, пішов захищати незалежність України, мир та спокій людей.
       Родзинкою семінару став майстер-клас із підготовки роїв до дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»), підготовлений Віктором Григоровичем Брижанем, вчителем «Захисту Вітчизни». Учні показали спритність, мужність та вміння володіти зброєю. Присутніх вразив рівень підготовки молоді до стройового вишкілу та вогневої підготовки.
       Всі заходи супроводжувалися яскравими музичними номерами та змістовними презентаціями, які підготувала і Т.А. Безкровна.
          Після підбиття підсумків, прийняття рекомендацій  учасники міського семінару висловили адміністрації та педагогічному колективу  школи  щиру подяку за продемонстровані виховні заходи та теплу родинну атмосферу, що простежувалася протягом усього семінару.

 

 

 

 

Переглядів: 367 | Додав: Alex | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: