Вітаю Вас Гість!
Вівторок, 19.03.2019, 20:47
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вхід на сайт

Пошук

Календар

«  Березень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

2016-2017 н.р.

ІНФОРМАЦІЯ

відділу освіти Комсомольської міської ради Полтавської області

про організацію харчування учнів шкіл у 2016-2017 н.р.

 

Організація харчування учнів міста здійснюється відповідно до Законів України «Про освіту» (стаття 25), постанови Кабінету Міністрів України від 02.02.2011 р. № 116 «Про затвердження порядку з надання послуг з харчування дітей у дошкільних, учнів у загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладах, операції з надання яких звільняються від обкладення податком на додану вартість», постанови Кабінету Міністрів України від 22.11.2004 №1591 «Про затвердження норм харчування у навчальних та оздоровчих закладах», керуючись наказами Міністерства охорони здоров’я України і Міністерства освіти і науки України від 01.06.2005 р. № 242/329 «Про затвердження Порядку організації харчування дітей у навчальних та оздоровчих закладах», від 15.08.2006 р. № 620/563 «Щодо невідкладних заходів з організації харчування дітей у дошкільних, загальноосвітніх, позашкільних навчальних закладів», наказу Міністерства економіки України від 01.08.2006 р. № 265 «Про затвердження Методичних рекомендацій з організації харчування учнів у загальноосвітніх навчальних закладах міста».

До початку нового навчального року закладами було проведено косметичні ремонти харчоблоків; частково оновлено матеріально-технічну базу їдалень.

Навчальними закладами розроблене та погоджене із Управлінням Держпродспоживслужби м.Комсомольська примірне двотижневе меню за категоріями дітей, що харчуються. Продукти, які постачаються у заклади, мають супровідні документи, що свідчать про їх якість. Облік продуктів та розрахунки за них ведуться вчасно та в повному обсязі. Списання продуктів харчування як у кількісному, так і в ціновому вираженні, проводиться відповідно до калькуляційних карток.

У школах, як і в попередні роки, видані накази про організацію харчування дітей. Даними наказами призначено відповідальних за організацію харчування з числа заступників директора та соціальних педагогів, розподілено обов’язки, затверджено списки дітей на безкоштовне харчування, затверджено режими і графіки харчування дітей у їдальнях. Крім того організовано чергування педагогічних працівників в обідніх залах закладів.

Шкільні їдальні забезпечені спеціалістами з відповідною підготовкою та досвідом роботи. На харчоблоках працюють кухарі 4 та 5 розрядів, що відповідає санітарним правилам та вимогам.

На підставі погодженого примірного двотижневого меню та за наявності продуктів завідувачами виробництва шкіл розробляються щоденні меню, які затверджуються керівниками закладів. Усі страви готують відповідно до технології приготування. Технологічні картки на страви розроблені і є на харчоблоках. У закладах освіти медичними працівниками ведеться щоденний контроль за дотриманням якості харчування учнів.

У кожній школі створено бракеражні комісії, які перевіряють якість приготовлених страв, про що свідчать записи в журналах бракеражу готової продукції.

У 2016-2017 навчальному році забезпечуються безкоштовним одноразовим харчуванням вартістю 9 грн такі категорії школярів:

– учні 1-4 класів – 2227;

– діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування – 87;

– діти із малозабезпечених сімей – 56;

– тубінфіковані діти – 4;

– діти з особливими освітніми потребами, які навчаються у спеціальних та інклюзивних класах – 144;

діти, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи – 1;

– діти батьків-учасників АТО – 11.

Учні 1-4 класів, які відвідують групи продовженого дня, та учні 5-11 класів, які не включені до числа пільгових категорій, харчуються за батьківські кошти. Навчальними закладами укладено договір про організацію харчування учнів 5-11 класів, груп продовженого дня та працівників ЗНЗ із приватним підприємством «ВКФ «Мрія» (директор Лур’є А.Ю.).

Для більшості дітей, охоплених харчуванням, у школах функціонують буфети. Реалізацію продукції там здійснює приватне підприємство «ВКФ «Мрія», яким згідно з рішенням виконавчого комітету було надано шкільні буфети в оренду. Асортименти продукції та товарів, що реалізовуються через буфети, погоджені із Управлінням Держпродспоживслужби м.Комсомольська.

У цілому у загальноосвітніх навчальних закладах міста усіма видами харчування охоплено 96% учнів (гаряче харчування та буфетна продукція), гарячим харчуванням – 89%.

Охоплення учнів усіма видами харчування

 

Охоплення учнів гарячим харчуванням

Кіль-кість

%

Всього

1-4 класи

5-9 класи

10-11 класи

Кіль-кість

%

Кіль-кість

%

Кіль-кість

%

Кіль-кість

%

4758

96

4410

89

2227

100

1935

85

248

53