Вітаю Вас Гість!
Субота, 27.04.2024, 07:02
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вхід на сайт

Пошук

Календар

«  Грудень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Головна » 2016 » Грудень » 22 » «Збережи ялинку»
12:52
«Збережи ялинку»

Традиційно у ЦД та ЮТ в період з 01.12.2016 р. по 07.12.2016 р. проходив міський етап обласного конкурсу «Збережи ялинку». Метою конкурсу була пропаганда серед учнівської молоді руху за збереження хвойних дерев; розвиток дитячої творчості; формування практичних умінь і навичок учнів з виготовлення новорічних подарунків, новорічно-різдвяних композицій, виробів, які символізують та відображають регіональні різдвяно-новорічні дійства, новорічно-різдвяну флористику, вироби декоративно-ужиткового мистецтва; збереження для прийдешніх поколінь зразків іграшок, виробів декоративно-ужиткового мистецтва, виготовлених у кращих народних традиціях.

На конкурс було представлено 100 творчих робіт учнів навчальних закладів міста, серед яких: ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1; ЗОШ І-ІІІ ступенів № 2; СЗОШ І-ІІІ ступенів №3 ім. В.О. Нижниченка; СЗОШ І-ІІІ ступенів №4; СЗОШ І-ІІІ ступенів №5 ім. Л.І. Бугаєвської; ЗОШ І-ІІІ ступенів №6; Центр дитячої та юнацької творчості .

Роботи переможців міського етапу були направлені в Полтавський обласний еколого-натуралістичний центр учнівської молоді для участі в обласному конкурсі «Збережи ялинку». Переможці конкурсу стануть учасниками Всеукраїнських новорічно-різдвяних виставок «Новорічна композиція» та «Український сувенір», які відбудуться у Національному еколого-натуралістичному центрі учнівської молоді (м. Київ) .

Новий рік – один з небагатьох свят, який відзначають всі. Це в дійсності всенародне свято! На жаль, є в нього і негативна сторона: передноворічні дні – це час, коли в великій кількості заготовлюють хвойні дерева… Заготовляються для того, щоб через один-два тижні після свят бути викинутими на смітник. Задовольняючи, взагалі-то, звичайні забаганки, що називаються традицією, під сокирою зникають не окремі сосни та ялини, а цілі квартали лісу.

Чи так вже незамінна в нашому будинку жива новорічна ялинка? Її з великим успіхом може замінити синтетична. А щоб в кімнаті відчувався аромат хвої, достатньо однієї-двох гілочок ялинки чи сосни, оформлених в оригінальну композицію. До речі, ці гілочки отримують під час санітарних чисток лісу, що не завдає шкоди довкіллю.

         В той же час, багато хто з нас погодиться замінити новорічну ялинку на букет з хвойних гілок. При нашій економічній ситуації, це ще і вихід для тих, хто не зможе дозволити собі придбати цілу ялинку, адже ціна їй на базарах понад 100 і більше гривень.

Новорічний настрій можуть створити зі смаком складені новорічні букети. Це так званий перед новорічний фітодизайн. 

         Різноманітні ідеї було втілено у реальність, ялинки та новорічні композиції виділялися своєю оригінальністю та простотою у виконанні, а головне вони не потребують великих затрат грошей чи часу. Кожен зможе повторити шедевр вигаданий дітьми  та прикрасити свою оселю. Ми пропонуємо альтернативу живим ялинкам. Складання новорічних букетів дозволить зберегти мільйони красунь! 

«Збереження новорічних традицій не повинно шкодити природі»!

 

методист ЦД та ЮТ  О.А.Скороходова 

Переглядів: 538 | Додав: Admin_TG | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: