Вітаю Вас Гість!
Субота, 27.04.2024, 05:30
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вхід на сайт

Пошук

Календар

«  Лютий 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728
Головна » 2015 » Лютий » 25 » Вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної сотні
12:45
Вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної сотні
  У ЗНЗ міста Комсомольська проведені заходи щодо вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні:
  • Єдиний день інформування «20 лютого – День пам’яті Небесної сотні».
  • Уроки мужності «Хоробрі серця», виховні години «Герої не вмирають», «Сучасні герої України», «День Гідності та Свободи», години пам’яті по вшануванню Героїв Небесної Сотні, години спілкування «Пам’ять Героям Небесної Сотні».
  • Вшанування Героїв Небесної Сотні хвилиною мовчання.
  • У бібліотеках оформлено тематичні виставки періодичних видань «Майдан – біль і гордість українців», «Моя країна – Україна», виставки фотографій «Герої Небесної Сотні», урок-презентація «Тернисті шляхи мужності і слави».
  • Представники учнівських рад ЗНЗ міста відвідали допрем’єрний показ документального фільму «Добровольці Божої чоти», який відбувся 20 лютого в малому залі ПК і Т.
  • Проведено відкритий захід учнями 9-10 класів ЗОШ №4 в ТСЦО «Калина» на тему «Герої не вмирають».
  • Усний журнал «Від Революції гідності до Країни гідності» (Дм. СЗОШ).
 
   20 лютого 2015 року у Комсомольській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №2 з поглибленим вивченням математики відбулася година пам’яті, приурочена вшануванню героїв Небесної Сотні, яку підготували та провели учні 10 класу під керівництвом вчителя історії та права Пікуль Л.О.
  На урочистий захід завітала почесна гостя головний спеціаліст відділу освіти Комсомольської міської ради Щербина Л.О., яка звернулася до присутніх зі словами, сповненими глибокого патріотизму та надії на краще майбутнє для України.
   Директор школи Васильченко О.В. висловила сподівання на те, що подвиг Небесної сотні, сповнений відваги, сили духу і стійкості, яка віддала свої життя під час Революції гідності (листопад 2013 року - лютий 2014 року), захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України, надихне усіх учнів на нові звершення заради Батьківщини.
   Розпочалася година пам’яті «Молитвою за Україну», її проникливі слова не залишили байдужим нікого.
   Учні розповіли про життєвий шлях героїв, про їх шлях до Небесної Сотні. Повідомили  про те, як  беркутівці заарештовували  людей      просто на вулицях, били жінок, розбивали голови журналістам, стріляли у медиків, катували учасників протестів. Люди зникали безвісти…   Кожне слово, яке звучало цього дня було наповнене болем і сльозами за жертвами та ненавистю до їх катів. 
   Під час розповіді учні демонстрували мультимедійну презентацію зі світлинами, що розповідають про події Революції Гідності. Цікавий відеофільм – “Небесну Сотню, Господи, прийми”, викликав глибокі емоційні переживання.
  Невимовним сумом було пронизане музичне оформлення заходу -прозвучали пісні: «Зажгите свечи» Сергія Кузнецова у виконанні Турової  Карини, «Повертайся живим» Світлани Тарабарової  у виконанні Уляни Чеботарьової, «Разом до кінця» Віталія Войтка та Ірини Батюк у виконанні  Вероніки Каюкової. 
   Висловлюємо щиру подяку організаторам та учасникам заходу.
Віримо, що безсмертний подвиг героїв Небесної Сотні не буде марним, і нарешті над Україною запанує мирне небо.
 
   20 лютого вся Україна вшановує пам'ять Героїв Небесної Сотні. Події минулого року сколихнули не тільки Україну, а й увесь світ. Справжні патріоти боролися за вільну й чесну Україну. Учні НВК не залишилися байдужими до цієї трагічної сторінки в історії нашої країни. Учасники заходу переглянули відеофільм про події на Майдані 2014 року,  учениця 11 класу Антонець Юлія прочитала власний вірш «Немає миру на землі», вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання. Нехай сьогодні палають свічки пам’яті загиблих героїв Небесної сотні у наших серцях, і пам'ять про них буде вічною.
Дай, Боже, нам любити Україну
понад усе сьогодні – маючи,
щоб не довелося потім гірко любити – втративши.
(В’ячеслав  Чорновіл)
   Чи може бути забутою кров героїв, пролита на вулицях Києва? Чи можемо ми, живі, забути невинно убієнних? Можлива лише одна відповідь – Ні!
   На шляху до незалежності український народ завжди приносив у жертву своїх найкращих синів і дочок. Цей довгий список поповнили герої Небесної Сотні. Саме вони зуміли рішуче стати до боротьби із злом, заплативши за перемогу надвисоку ціну – власне життя.
Барскова Н.С., методист ММК
Переглядів: 1920 | Додав: Admin_TG | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: