Вітаю Вас Гість!
П`ятниця, 03.05.2024, 15:09
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вхід на сайт

Пошук

Календар

«  Грудень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Головна » 2019 » Грудень » 9 » Воркшоп «Моделюємо внутрішню систему забезпечення якості освіти ЗЗСО»
14:14
Воркшоп «Моделюємо внутрішню систему забезпечення якості освіти ЗЗСО»

    6 грудня на базі ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 відбулося інтенсивне навчання керівників закладів освіти нашого міста та Кременчука «Моделюємо внутрішню систему забезпечення якості освіти закладів загальної середньої освіти». На заході були присутні начальник відділу освіти Лілія Щербина, начальник відділу профільної та спеціалізованої освіти департаменту інституційного аудиту Державної служби якості освіти Надія Жуган, начальник відділу інституційного аудиту Управління державної служби якості освіти в Полтавській області Леонід Мироненко, спеціалісти відділу освіти, міського методичного кабінету, представники засобів масової інформації.
Воркшоп об’єднав освітян, щоб розширювати свій професійний кругозір і формувати нові навички, щоб обговорити актуальні питання: що важливо знати про якість загальної середньоїо світи, як послуги; які засади компетентнісної освіти, як управляти якістю, що таке внутрішня система забезпечення якості освіти закладу загальної середньої освіти та які механізми функціонування внутрішньої системи забезпечення якості освіти.
Лілія Щербина привітала учасників воркшопу та зазначила: однією із найбільш актуальних проблем сучасної освіти є забезпечення її якості. Завдяки підтримці міської адміністрації освітяни міста сміливо втілюють у життя  виклики, які стоять перед освітньою галуззю. Головний із них – якість освітніх послуг.
Леонід Мироненко наголосив, що набув чинності Порядок проведення інституційного аудиту закладів загальної середньої освіти, який фактично запускає принципово новий підхід до оцінювання якості освітньої діяльності у школах України, а також деталізував роль інституційного аудиту в забезпеченні якості освіти та пояснив, чому не варто його боятись . 
Надія Жуган у робочій майстерні воркшопу вмотивувала керівників закладів освіти до розв’язку непростих питань: для чого необхідна система управління якістю, якою є структура внутрішньої системи забезпечення якості освіти, який механізм самооцінювання освітньої діяльності закладу загальної середньої освіти, як визначити рівень досконалості внутрішньої системи забезпечення якості освіти? Креативно та завзято працювали учасники воркшопу та  отримали той результат, який був запланований ними на самому початку.
Директор ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 Тягай Н.А. познайомила присутніх  із дорожньою картою розвитку закладу освіти, яка вказує на місію школи, її стратегічні і оперативні цілі, а також план заходів з їх досягнення.
Одним із новаторських бачень освітнього процесу ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 – це робототехніка. Олександр Роман презентував проект переможця світового чемпіонату з робототехніки FIRST LEGOLeague в номінації “Основні цінності» команди ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 Prime Robotix. 
Креативні, вмотивовані та натхненні педагоги ЗОШ І-ІІІ ступенів №1продемонстрували учасникам воркшопу складові освітнього середовища закладу освіти, які відповідають критеріям та індикаторам оцінювання освітніх та управлінських процесів закладу освіти та внутрішньої системи. 
Таке насичене та корисне навчання для освітян міста ще раз показало: необхідно бути постійно на хвилі змін, щоб формувати інтелектуальний і творчий осередок, що допоможе виховати нове покоління лідерів.
                                                                                             О. Дерій, головний спеціаліст відділу освіти
 

Переглядів: 360 | Додав: Adminnn | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: