Вітаю Вас Гість!
П`ятниця, 26.04.2024, 06:37
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вхід на сайт

Пошук

Календар

«  Березень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Головна » 2017 » Березень » 26 » Вернісаж творчості
18:41
Вернісаж творчості

З метою поширення педагогічного досвіду, творчого потенціалу вчителів, пропаганди сучасних форм і методів викладання 23 березня 2017 року було проведено міський ярмарок педагогічних технологій «Творчі сходинки освітян міста», який у цьому році став складовою частиною міського науково-практичного семінару директорів шкіл та їхніх заступників з навчально-виховної роботи  «Створення сучасного освітнього середовища навчального закладу для забезпечення гармонійного розвитку особистості учня та його інтелекту», що проходив на базі СЗОШ №3 імені В.О.Нижниченка. Почесними гостями ярмарку були: Харченко Олена Вікторівна, директор Департаменту освіти і науки Полтавської облдержадміністрації, Онищенко Володимир Олександрович, ректор ПНТУ імені Юрія Кондратюка, Гриньова Марина Вікторівна, декан природничого факультету ПНПУ імені В.Г.Короленка, Водолазська Тетяна Володимирівна, старший викладач кафедри менеджменту освіти ПОІППО імені М.В.Остроградського, Угнічева Надія Дмитрівна, заступник міського голови, Шошина Ірина Володимирівна, начальник відділу освіти, Негода Світлана Іванівна, завідувач міського методичного кабунету.

Експонати виставки, які представили  всі загальноосвітні та дошкільні навчальні заклади міста, ДмСЗОШ, Вечірня (змінна) школа, ЦД та ЮТ  засвідчили різноманіття креативних тем, інноваційних технологій, представили сучасні шляхи розв’язання актуальних освітянських проблем.

Демонстраційні матеріали – це справжня скарбниця професійних знань і досвіду. Усі вони мають практичне значення в роботі вчителів, вихователів, гуртківців ЦДтаЮТ, тому що представляють напрацьований досвід педагогів з проблем навчання та виховання відповідно до Національної доктрини розвитку освіти, Концепції  «Нової української школи», які спрямовані на перехід освітньої системи на новий тип гуманістично-інноваційної освіти, її конкурентоспроможність у європейському та світовому освітніх просторах.

Значну частину представлених на виставку методичних та практичних напрацювань було присвячено впровадженню ІКТ в навчальний процес, викладанню навчальних предметів на засадах особистісно орієнтованого і компетентнісного підходів, профорієнтаційній роботі та підготовці учнів до ДПА та ЗНО.

Дошкілля представило матеріали методично-дидактичного забезпечення впровадження програм "Українське дошкілля" та "Впевнений старт", виставкову продукцію, яка порушувала проблеми громадянського спрямування, забезпечення особистісного становлення кожної дитини, виховання свідомого громадянина і патріота з глибинним уявленням про історію, природу, традиції та культуру рідної країни, формування високоморального, духовно багатого громадянина нашої держави.

Кожний навчальний заклад презентував практичні та методичні напрацювання педагогів, які пройшли атестацію в цьому навчальному році.

Представлені до огляду "Методичні вісники" та матеріали вивчення передового педагогічного досвіду різнобічно висвітлювали роботу методистів міського методичного кабінету.   

Робота керівників гуртків та методистів ЦДтаЮТ була традиційно широко представлена методичними розробками, високомайстерними виробами гуртківців та їх педагогів.

 Науково обгрунтовані матеріали практичних психологів загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладів різнопланово висвітлювали вирішення психологічних проблем в роботі з вихованцями ДНЗ та шкіл.

Методичні розробки з виховної роботи презентували систему заходів з учнями в позаурочний час, спрямованих на формування всебічно розвиненої, національно свідомої особистості.

Прикрасою ярмарку стали експонати персональної мистецької виставки педагогів та їхніх вихованців.

За результатами виставки, за активну участь у роботі ярмарку педагогічних технологій «Творчі сходинки освітян міста»  Грамотами міського відділу освіти за кращі методичні доробки та вироби художньо-естетичного та прикладного напряму були нагороджені їх автори:

Роман Олександр Анатолійович, учитель інформатики ЗОШ №1,

Щербан Оксана Василівна, учитель географії та економіки ЗОШ №1,

Заїка Світлана Михайлівна, учитель початкових класів ЗОШ №2,

Матвієнко Оксана Петрівна, учитель української мови та літератури СЗОШ№2,

Яременко Тетяна Дмитрівна, учитель української мови та літератури СЗОШ №3,

Шенкевич Юлія Юріївна, учитель біології СЗОШ №3,

Урода Оксана Володимирівна, учитель трудового навчання СЗОШ №3,

Куракіна Алла Михайлівна, директор СЗОШ №4, учитель математики,

Баклагіна Ніна Вікторівна, керівник методичного об’єднання вчителів іноземної мови СЗОШ №5,

Курик Віра Іванівна, учитель початкових класів СЗОШ №5,

Усатенко Віра Миколаївна, директор ЗОШ №6, учитель фізики,

Клим’юк Надія Василівна, учитель початкових класів ЗОШ №6,

Ліпунова Галина Василівна, заступник директора з АГЧ ЗОШ №6,

Носко Віктор Вадимович, учитель математики Дмитрівської ЗОШ,

Полозун Єлизавета Вікторівна, керівник гуртка «Оригінальні штуки» ЦДтаЮТ,

Михайленко Надія Олександрівна, керівник гуртка «В’язаний дивосвіт» ЦДтаЮТ,

Міхеєва Катерина Любимівна, вихователь ДНЗ «Чебурашка»,

Климчук Раїса Андріївна, вихователь ДНЗ «Казка»,

Кулинич Маргарита Ігорівна, вихователь ДНЗ «Попелюшка»,

Дилдіна Світлана Михайлівна, вихователь ДНЗ «Горобинка»,

Диниско Ольга Анатоліївна, практичний психолог ДНЗ «Золота рибка»,

Михайлюк Оксана Володимирівна, вихователь ДНЗ «Росинка»,

Ковальова Юлія Сергіївна, вихователь ДНЗ «Дюймовочка»,

Курманова Ірина Олександрівна, вихователь ДНЗ «Дзвіночок»,

Рубльова Оксана Вікторівна, практичний психолог ДНЗ «Сонечко».

Усі матеріали педвиставки підтверджують цілеспрямовану роботу педагогічних колективів на систематичне впровадження в практику нових прогресивних педагогічних ідей, технологій навчання і виховання, досягнень сучасної педагогічної науки та практики.

Шишлікова В.С., методист ММК

Переглядів: 519 | Додав: Admin_TG | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: