Вітаю Вас Гість!
П`ятниця, 26.04.2024, 04:25
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вхід на сайт

Пошук

Календар

«  Лютий 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728
Головна » 2017 » Лютий » 1 » Сучасний погляд на патріотичне виховання
17:38
Сучасний погляд на патріотичне виховання

26 січня на базі дошкільного навчального закладу  для педагогів  міста  та батьків вихованців ДНЗ «Попелюшка» відбулося чергове засідання міського методичного центру, в ході якого було розглянуто питання  "Сучасний погляд  на патріотичне виховання. Особливості організації роботи з дітьми дошкільного віку".

Мета заходу - підвищити рівень теоретичної підготовки вихователів  та батьків щодо питань національно – патріотичного виховання дітей в умовах сьогодення; активізувати розумову, естетичну діяльність педагогів; розвивати творчий потенціал вихователів, їх компетентності з питання патріотичного виховання; підвищити національну культуру педагогів.

Методист міського методичного кабінету Войтович Богдана Павлівна, яка взяла участь у засіданні, що питання національно – патріотичного виховання дошкільників, гостро постало два роки тому і нині не втрачає своєї актуальності. Вона наголосила на тому, що ми маємо шукати нові підходи, напрямки, форми, методи роботи, які відповідатимуть на виклик сьогодення, а також зазначила, що нагальним питанням залишається виховання в дітей не зовнішнього, показового, а свідомого, дієвого патріотизму.

Керівник засідання вихователь – методист дошкільного закладу Черепаняк Юлія Миколаївна разом з учасниками визначила, що ж таке патріотизм, розповіла з чого він починається, що є найважливішим у вихованні цього почуття, висвітлила питання форм роботи з національно – патріотичного виховання, які батьки і педагоги можуть застосувати у своїй повсякденній діяльності.

Практична частина засідання пройшла у формі брейн-рингу «Ми українці, і цим ми пишаємось», де всі присутні мали змогу бути:  

 - справжніми знавцями народознавства, відповідаючи на численні запитання патріотичного змісту;

  - показати свої творчі і розумові здібності, побувавши опішнянськими і петриківськими майстринями;

 - знавцями мистецтва – впізнаючи картини сучасних художників;

 - літературними знавцями - відгадуючи рядки дитячих віршів та називаючи їх авторів;

  - знавцями музичних творів – відгадуючи знайомі мелодії українських пісень.

Закінчився захід обміном думками і враженнями від спільної діяльності.

           Методист ММК Войтович Б.П.

Переглядів: 607 | Додав: Admin_TG | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: