Вітаю Вас Гість!
П`ятниця, 26.04.2024, 13:46
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вхід на сайт

Пошук

Календар

«  Лютий 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Головна » 2019 » Лютий » 17 » Чемпіони Кропивницького турніру FIRST LEGO League
08:29
Чемпіони Кропивницького турніру FIRST LEGO League

   9 лютого 2019 року у Кропивницькій льотній академії Національного авіаційного університету відбувся ВІДБІРКОВИЙ ТУРНІР FIRST LEGO League. 
   У турнірі взяли участь 12 команд та 100 учасників з Кіровоградської, Полтавської, Дніпропетровської, Одеської та Миколаївської областей. Роботи команд виконували місії, зокрема, "Перша космічна швидкість", "Силові вправи", "Виробництво їжі” та "Сонячні батареї". У цей час судді обирали переможців у номінаціях та чемпіона. 
Абсолютним чемпіоном стала команда ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 "PRIME ROBOTICS" із міста Горішні Плавні Полтавської області. 
   "Враження від таких досягнень просто неймовірні. Минулого сезону наша команда зайняла перше місце в Україні. Цього разу ми плануємо дійти до цього етапу та гідно представляти нашу область. Сьогодні ми представили робота зі всіма маніпуляторами і нововведеннями, що в нас є. Також презентували психологічний проект, розроблений для космонавтів. Він повинен мотивувати та надихати їх на нові досягнення", - розповів у коментарі медіапорталу DOZOR дизайнер команди PRIME ROBOTICS Ілля Пусяк.
Капітан команди Іван Сльоза: «Дуже вдячні організаторам та волонтерам за яскраві враження, море емоцій та за надану можливість проявити себе!»
    Мета програми FIRST LEGO League – надихнути дітей вивчати науку і  технологію, інформатику і робототехніку, а також долучатись до вирішення актуальних світових питань за допомогою конструктора LEGO.
На сьогодні вже більше 233 тисяч дітей з більш ніж 88 країн світу беруть участь в цій програмі. Трьома ключовими аспектами FIRST LEGO League є робототехніка, дослідження та лідерство.
Використовуючи набори LEGO Mindstorms, кожна команда проектує, конструює та програмує повністю автономного робота для змагання на спеціальному полі. Також діти досліджують тему поточного року, обирають актуальну проблему світового значення та придумують інноваційне рішення.

    Програма FIRST LEGO League складається з трьох частин:
“Проект” – завдання, що передбачає дослідження та пошук учнями інноваційних ідей для вирішення реальної проблеми, актуальної в усьому світі.
    Тема сезону 2018-2019 – “ВПЕРЕД НА ОРБІТУ!”. Наша команда представляла проект «VR Inspires», що допомагав вирішувати психологічні проблеми космонавтів. На відміну від багатьох учасників, ми представляли реальний продукт, який при вдосконаленні можна використати найближчим часом.
“Гра роботів” – завдання, що передбачає конструювання учнями робота LEGO® MINDSTORMS® та його програмування для виконання місій на спеціальному полі з LEGO-моделями та перешкодами.
Хлопці отримали беззаперечну перемогу у цій номінації, отримавши 209 балів, що більше на 75 балів від найближчого суперника. Це ще не максимум і команда постійно працює над оптимізацією виконання місій. Наш рекорд – 260 балів!
“Основні Цінності” – це те, ЯК учні працюють над Проектом та Грою Роботів. 
    Діти показали справжній командний дух, поділилися отриманим досвідом з однодумцями та на відмінно продемонстрували отримані знання.

    Добре працювати тоді, коли відчуваєш надійну підтримку з боку влади. Міський голова Дмитро Геннадійович бачить майбутнє за сучасними технологіями та завжди допомагає нам – робототехнікам!
Я пишаюся своїми вихованцями! Вони – найкращі! Проте відпочивати немає часу: ми розпочинаємо підготовку до Фіналу сезону, що відбудеться у квітні!


Олександр Роман, методист ММК, тренер команди «PRIME ROBOTICS»

Переглядів: 309 | Додав: Alex | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: