Вітаю Вас Гість!
Середа, 24.04.2024, 12:12
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вхід на сайт

Пошук

Календар

«  Жовтень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Головна » 2017 » Жовтень » 20 » Знайомимось з дошкіллям кременчужан
11:24
Знайомимось з дошкіллям кременчужан

Осінній день жовтня видався напрочуд сонячним, теплим та яскраво світлим, немов символізував, що саме такими будуть враження від постійно діючого семінару завідувачів та вихователів-методистів ДНЗ, організованого міським методичним кабінетом відділу освіти Горішньоплавнівської міської ради Полтавської області.

З метою запозичення досвіду з питань організації сучасного освітнього середовища дошкільного навчального закладу, сприятливого для формування гармонійно розвиненої особистості та реалізації індивідуальних творчих потреб кожної дитини учасники семінару відвідали колег-дошкільників міста Кременчук, які люб’язно поділилися своїми надбаннями.

Першим для нас гостинно відкрив двері ДНЗ (ясла-садок) №68 Кременчуцької міської ради Полтавської області в особі завідувача Ляпки Тетяни Іванівни. Одразу перед очима постали простота і порядок, турботливе ставлення до дітей. І головне в ньому – не стільки зовнішня краса, скільки позитивна емоційна атмосфера, аура творчості. І впевненості, що в ДНЗ у світі нового і непізнаного вихованців чекає захоплююче знайомство із скарбницями вічної мудрості, додали задушевна пісня «Рушничок» та танцювальна композиція у виконанні Тетяни Іванівни  і старших дошкільнят.

Вихователь-методист розповіла про пріоритетні напрямки діяльності та створений колективом освітній розвивальний простір, в якому дітям приємно й комфортно перебувати.

Колектив закладу докладає максимум зусиль, щоб задовільнити освітні потреби дітей, зокрема й завдяки благоустрою території. Бо саме територія є його візитівкою, і невід’ємною складовою організації життєвого простору дітей і працівників. Рослинність дошкільного закладу налічує більше 100 різновидностей. Милують око відвідувачів екзотичні магнолії, павловнії, тюльпанове дерево, кедр гімалайський. І через цю красу виховується внутрішня краса душі, краса вчинків і почуттів, бажання цінувати, любити, берегти та примножувати рідну природу. І це не просто слова, бо чому ж так защеміло серце при згадці, що ці дерева представлені у дивовижному парку Криму – Нікітському Ботанічному саду?

Присутня на семінарі вихователь-методист Бакліцька Світлана Олексіївна презентувала досвід педагогів ДНЗ № 60 із впровадження світлої, доброї та унікальної авторської системи, програми «Театр фізичного виховання і оздоровлення  дітей дошкільного і молодшого шкільного віку», незвичність, казка, мудрість і любов яких нам близька. Переконувати нас в тому, що сьогодення вимагає впровадження здоров’язберігаючих технологій, не було потреби. Адже свого часу ми зустріли Миколу Миколайовича, творчого, одержимого, небайдужого, і були учасниками восьми тижневих його авторських семінарів.                                                                                                          

Подальша робота семінару продовжилася у ДНЗ № 57 під девізом «Немає меж досконалості». Оксана Володимирівна представила доробок творчої групи педагогів-однодумців «Джерело натхнення»: таку «нудну», але таку необхідну документацію. Схеми, таблиці, робочі зошити, журнали,  перспективне планування програмових завдань, графіки розподілу програмового матеріалу для занять з математики і ще багато чого корисного із власного досвіду підготували та охоче поділилися з нами колеги-кременчужани. І хоч працюють їхні ДНЗ за освітньою програмою для дітей від 2 до 7 років «Дитина», їх творче напрацювання безумовно стане в нагоді педагогам нашого міста. Тому щира подяка Кременчуцькому міському науково-методичному центру та особисто методисту з дошкільного виховання Валентині Дем’янівні за джерело натхнення та свіжий подих у щоденній копіткій справі виховання, за безцінний талант бачити людей творчими, талановитими, запалити вогник віри, бажання об’єднати педагогів-дошкільників для загальної важливої справи – виростити здорову дитину, Людину.

Завершився семінар оглядом будівлі та території НВК, в якому Лариса Вікторівна, технолог управління освіти, познайомила з документацією з питань організації харчування, серед яких:

  • Зразок наказу «Про створення комісії з бракеражу продуктів харчування та продовольчої сировини».
  • Зразок оформлення  акту бракеражу продуктів харчування.
  • Зразок оформлення  акту приймання продуктів харчування.
  • Зразок оформлення  претензійного листа щодо постачання  продуктів харчування
  • Зразок оформлення  акту приймання продуктів харчування.

Проводжав Кременчук грайливими сонячними зайчиками, а в кожного із учасників семінару вимальовувались ідеї щодо втілення у своїх дошкільних закладах практичного надбання колег.

Переглядів: 444 | Додав: Admin_TG | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: