Вітаю Вас Гість!
Четвер, 25.04.2024, 18:37
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вхід на сайт

Пошук

Календар

«  Травень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Головна » 2019 » Травень » 14 » Заклади дошкільної освіти  готуються до нового навчального року
13:40
Заклади дошкільної освіти  готуються до нового навчального року

    З переходом загальної середньої освіти на нові терміни, структуру та зміст навчання актуалізується питання дошкільної освіти як обов’язкової первинної складової  частини системи безперервної освіти у нашій державі, актуалізується проблема формування готовності дошкільнят до систематичного навчання, шкільного життя.
    Головна мета дошкільної освіти   – створити сприятливі умови для особистісного становлення дітей, забезпечити їх збалансований розвиток, узгодженість у житті основних тенденцій до самореалізації, саморозвитку та самозбереження, формування життєвої компетентності, розвитку ціннісного ставлення до світу природи, культури, людей, самих себе. Держава визнає пріоритетність дошкільної освіти та забезпечує умови для її здобуття.
    У Горішніх Плавнях система дошкільної освіти забезпечується 10 закладами, із яких 9  міські, 1 сільський.   Створення комфортних умов для дітей у закладах дошкільної освіти є першочерговим і надважливим завданням для місцевої влади. Приміщення закладів вчасно та якісно  ремонтуються, поновлюється обладнання, осучаснюється навчально-ігрове середовище. 
    Черги на влаштування дітей у місті Горішні Плавні немає. Наповнюваність груп дітьми відповідає нормам. У кожному закладі є вільні місця і діти можуть  влаштовуватись в дитсадки протягом року. Батьки цінують таку турботу і 94% дітей передшкільного віку довіряють міським закладам дошкільної освіти. Місцевий бюджет забезпечує 40% доплати на харчування дітей у дитсадках, а 338 вихованців протягом 2018 року  були забезпечені пільговим харчуванням.  
    На протязі трьох останніх років у закладах дошкільної освіти відкриваються інклюзивні групи для дітей з особливими освітніми потребами, вводяться посади асистентів вихователів. 
    У 2019 році  заклади дошкільної освіти  проведуть до 1-х класів нової української школи 566 своїх випускників – дітей 6 (7) річного віку : 547 у місті та 19 у селі Дмитрівка.   Вихованці старших груп стануть учасниками  святкових ранків, присвячених  випуску дітей до школи, які традиційно відбуваються у травні місяці. Це своєрідні підсумкові музичні заняття, де  вихованці показують свої здібності та набутий за час перебування у садочку досвід: заучувати напам’ять та розповідати вірші, співати пісні та танцювати, товаришувати, допомагати один одному і інше. Батьки мають нагоду ще раз побачити свою дитину в організованому дитячому колективі і об’єктивно оцінити готовність сина чи доньки до шкільного  життя. Для когось із вихованців передшкільний вік виявився достатнім, щоб бути готовим до продовження навчання у школі, а комусь ще дуже потрібна допомога та особлива увага, спеціальний супровід, щоб стати успішним та самодостатнім у майбутньому. 
    Водночас заклади дошкільної освіти готуються до прийому «нових» дітей. На електронному обліку для влаштування у 2019 році перебуває 316 дітей, переважна частина із яких це діти раннього віку – від 1-го до 3-х років. Фактично уже заповнені дітьми майбутні групи раннього віку у ДНЗ «Дюймовочка», «Горобинка», «Попелюшка», «Золота рибка».  Ще є вільні місця для таких дітей у «Дзвіночку», «Сонечку», «Чебурашці», «Росинці». Батькам, які ще  не зареєстрували дитину в електронну чергу, але мають намір у цьому році влаштувати до дитсадка,   слід поквапитись, щоб мати можливість вибрати зручний заклад. 
    Варто нагадати батькам, що для влаштування у садочок дитина повинна мати всі профілактичні щеплення згідно календаря. У квітні та травні  заплановані перші збори для батьків майбутніх вихованців. Оголошення про це повідомляються батькам заздалегідь, а також розміщені на електронних сайтах закладів.

                                Головний спеціаліст 
                                відділу освіти Павленко Л.П. 

 

Переглядів: 270 | Додав: Alex | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: