Вітаю Вас Гість!
П`ятниця, 19.04.2024, 21:13
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вхід на сайт

Пошук

Календар

«  Грудень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Головна » 2018 » Грудень » 3 » Всеукраїнський конкурс «Нові технології у новій школі»
13:01
Всеукраїнський конкурс «Нові технології у новій школі»

Проведено І міський етап Всеукраїнського конкурсу 
авторських програм практичних психологів і соціальних педагогів закладів освіти «Нові технології у новій школі»

На виконання наказу відділу освіти Горішньоплавнівської міської ради Полтавської області від 27.11.2018 №329-Н «Про проведення І міського етапу Всеукраїнського конкурсу авторських програм практичних психологів і соціальних педагогів «Нові технології у новій школі» у номінації «Профілактичні програми», відповідно до Положення про Всеукраїнський конкурс авторських програм, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 31.05.2018 №555 та з метою виявлення та поширення кращого досвіду, оптимізації діяльності працівників психологічної служби, підвищення професійної компетенції, розвитку творчого потенціалу фахівців психологічної служби проведено конкурс авторських програм у номінації «Профілактичні програми».
На конкурс представлена профілактична програма «Хто сказав, що ми не можемо змінити світ?», автор Диниско Ольга Анатоліївна, практичний психолог дошкільного навчального закладу «Золота рибка» м. Горішні Плавні Полтавської області. 
Ольга Анатоліївна піднімає актуальну проблему сьогодення – реалізацію завдань нової освітньої політики держави, в якій пріоритетність освіти розглядається  підсумком цілісної системи неперервної освіти. Від якості освіти, яку отримає дитина в перші роки життя і подальшому, залежить динаміка її особистісного зростання, життєві установки, а відтак,  й  успішна інтеграція у суспільство. А для країни такий шлях – це  підвищення сукупного інтелекту нації. 
Дана програма розроблена з урахуванням сучасних тенденцій щодо інклюзивної освіти дітей з особливими освітніми потребами, а також – новітніх підходів до навчання та розвитку дітей даної категорії. Програма містить розробки занять для батьків і педагогів, спрямованих на усвідомлення важливості формування в учнів та вихованців позитивного ставлення до дітей з особливими потребами та підвищення рівня емпатії. Заняття програми допоможуть ознайомити з соціально-психологічним змістом поняття «Інклюзивне навчання», розширити знання про інклюзивну освіту.
У представленій на конкурс авторській програмі обґрунтована актуальність, чітко сформульована мета, основні завдання, принципи та концептуальні підходи до організації профілактичної роботи, методи, прийоми, форми та засоби роботи з дітьми,  інформація про апробацію. Проаналізовано опис очікуваних результатів, акцентовано увагу на вимогах до спеціаліста, який упроваджує програму.
Дана програма заслуговує на увагу і може бути творчо використана практичними психологами при роботі з дітьми з особливими освітніми потребами у закладах дошкільної освіти та закладах загальної середньої освіти.
Виходячи з наведеного та за результатами конкурсу, авторська профілактична програма «Хто сказав, що ми не можемо змінити світ?» Диниско Ольги Анатоліївни, практичного психолога дошкільного навчального закладу «Золота рибка» м. Горішні Плавні Полтавської області, представлена до участі у ІІ обласному етапі Всеукраїнського конкурсу авторських програм практичних психологів і соціальних педагогів «Нові технології у новій школі» у номінації «Профілактичні програми».

Н. Полова, методист ММК 
 

Переглядів: 328 | Додав: Alex | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: