Вітаю Вас Гість!
П`ятниця, 19.04.2024, 11:03
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вхід на сайт

Пошук

Календар

«  Грудень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Головна » 2017 » Грудень » 24 » В день Святого Миколая діти радості чекають
13:21
В день Святого Миколая діти радості чекають

Насичений подіями рік добігає кінця, і наступає довгоочікувана казкова пора, коли дива стають реальністю. І ці дива найбільш щиро, з великим захопленням і радістю чекають діти.

Саме о такій порі, напередодні зимових свят у ДНЗ «Чебурашка» відбулося засідання Педагогічного ермітажу з теми «В день Святого Миколая діти радості чекають», метою якого було залучення дошкільників до народних традицій та формування у них усвідомленого ставлення до українських звичаїв та обрядів.

Після ознайомлення слухачів з планом роботи ермітажу їх привітала та побажала плідної роботи завідувач ДНЗ Вікторія Володимирівна Сапачова. Її підтримала практичний психолог закладу Альона Андріївна Домбровська, яка запропонувала до виконання вправу «Візуалізація мрії». Познайомила з популярною технікою, що дозволяє включити позитивне мислення і отримати бажаний результат (з допомогою позитивних сигналів у всесвіт  притягнути події в своє життя).

Учасники засідання, (до слова, це – і батьки, і педагоги) створили  певні яскраві картинки, які склалися у голові у фільм або пазл, тобто представили свою мрію так, щоб вона неодмінно збулася.

Друга умовна частина засідання була присвячена опрацюванню завдань нової редакції 2017 року Програми розвитку дитини дошкільного віку «Українське дошкілля», пов’язаних з новорічно-різдвяними святами. Педагоги порівняли програмові завдання  для дітей різних вікових груп та прочитали обрані з орієнтовного переліку художніх творів ті, які найбільше припали до душі. А ще усі разом озвучили інформаційний блок про життя, легенди та сьогодення Святого Миколая.

Його день щороку відмічаємо19 грудня, це початок циклу зимових свят, які продовжують Новий рік, Різдво та Водохреще. Традиція дарувати в цей день дітям подарунки сягає кількох століть.

В незалежній Україні образ святого Миколая і пов’язані з ним традиції відроджуються. Саме в ніч з 18 на 19 грудня діти отримують подарунки під подушками. Тому вони вірять у диво, звершуване святим Миколаєм і вчаться в святого бути милосердними.

Піднесеному настрою, естетичному та моральному задоволенню сприяла інсценівка «Зустріч зі Святим Миколаєм» під керівництвом вихователя групи «Струмочок» Оксани Василівни Носенко, яка стала її сценаристом і режисером. Ніщо так не об’єднує дітей та дорослих, як підготовка до вистави, бурхливе обговорення костюмів, готування ролей – усе це перетворилося на яскраву гру, що запам’яталася дітям на все життя. Здружилися не тільки дорослі, а й дошкільнята середньої групи «Струмочок» і старших груп «Росинка» і «Веселка», які були задіяні у виставі. Чудова інсценівка відтворила події  легенди, сповнила людей радістю і теплом, а серця вірою і надією на краще майбутнє.

А на завершення педагогічного ермітажу кожен із присутніх мав змогу своїми руками виготовити символ Нового 2018 року під час майстер-класу по виготовленню об’ємних картин з піску, який провела Сергієнко Тетяна Федорівна.

В процесі пісочної терапії педагог познайомила усіх присутніх з головним принципом, покладеним в основу роботи, – «створення вільного і захищеного простору», у якому дитина може виражати та досліджувати власний світ, перетворюючи свій досвід і свої переживання, що часто незрозумілі або турбують, у зримі та відчутні образи.

 Простота маніпуляцій та можливість винаходу нових форм  дозволили отримати тривимірне зображення аспектів душевного стану.

Атмосфера позитиву, яка панувала протягом засідання, поєднала і дитинство, і наше сьогодення, і мрії про майбутнє. Підсумком роботи Педагогічного ермітажу стали схвальні відгуки слухачів, адресовані всьому колективу ДНЗ за ефективність та різноманітність цікавих рішень найгостріших і найактуальніших питань, а також народження нових ідей, надій і сподівань.

Хай завжди кожна добра справа повертається Добром, Радістю і Любов’ю.     

 

Войтович Б.П., методист ММК

Переглядів: 406 | Додав: Admin_TG | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: