Вітаю Вас Гість!
П`ятниця, 19.04.2024, 14:18
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вхід на сайт

Пошук

Календар

«  Жовтень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Головна » 2014 » Жовтень » 16 » У Комсомольську впроваджують європейські стандарти превентивної освіти
20:12
У Комсомольську впроваджують європейські стандарти превентивної освіти
    18-19 вересня 2014 року в м.Києві відбулася Всеукраїнська конференція «Європейські стандарти превентивної освіти: досвід і перспективи», під час якої були підведені підсумки реалізації заходів проекту «Зміцнення потенціалу Всеукраїнської спілки вчителів і тренерів для поліпшення доступу до якісних послуг з профілактики ВІЛ/СНІДу», щодо забезпечення універсального доступу учнів і педагогів до превентивної освіти, посилення партнерської взаємодії з сім’єю та громадськими організаціями, впровадження профілактичних програм і проектів у навчально-виховний процес та вивчення досвіду впровадження ефективних моделей організації превентивної освіти у навчальних закладах. Протягом 2012-2014 року даний проект фінансувався Європейським Союзом і реалізувався у базових навчальних закладах України.

Учасниками конференції стали директор Комсомольського НВК ім. Л.І.Бугаєвської Тузікова Алла Миколаївна та заступник директора з виховної роботи Тесля Лариса Володимирівна, які представили стендову презентацію моделі превентивної освіти, що впроваджується у закладі з 2012 року. На Всеукраїнський розгляд моделей превентивної освіти було представлено моделі 579 навчальних закладів з усіх регіонів України.

Опис моделі, презентація, результати опитування адміністрації, педагогів, учнів та їх батьків, що представили автори моделі Тузікова А.М. та Тесля Л.В. були високо оцінені представниками Міністерства освіти і науки України, Європейського Союзу, Німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ та регіонального бюро ЮНЕСКО. Комсомольський НВК ім.Л.І.Бугаєвської, у числі 25 шкіл України, визнано переможцем Всеукраїнського розгляду моделей превентивної освіти у навчальних закладах та нагороджено Дипломом переможця, вивіскою «Навчальний заклад впроваджує європейські стандарти превентивної освіти» і комплектом меблів та обладнання для тренінгового кабінету. А також почесною відзнакою Європейського Союзу та Дитячого фонду «Здоров’я через освіту» нагороджена Козак Ірина Олексіївна, методист відділу природничо-математичних дисциплін ПОІППО, за видатний особистий внесок у виконання проекту «Зміцнення потенціалу Всеукраїнської спілки вчителів і тренерів для поліпшення доступу до якісних послуг з профілактики ВІЛ/СНІДу серед підлітків та підтримки інтеграції дітей, що живуть з ВІЛ/СНІД у навчальних закладах».

Під час конференції представникам м. Комсомольська вдалося поспілкуватися з освітянами України, науковцями, представниками громадських і міжнародних організацій та особисто познайомитися з Володимиром Степановичем Пономаренком, координатором проекту, головою правління Всеукраїнської спілки вчителів і тренерів та Тетяною Володимирівною Воронцовою, менеджером проекту, які є авторами найсучасніших підручників та методичних рекомендацій з предмету «Основи здоров’я». Декілька примірників підручників із пам’ятним надписом автори  подарували колективу НВК з побажанням поширювати досвід превентивної освіти.

Участь у даному проекті стала для НВК ім. Л.І.Бугаєвської черговою сходинкою у діяльності Школи сприяння здоров’ю, щодо формування і розвитку мотивації школярів на здоровий спосіб життя та створення здоров’язбережного простору в навчальному закладі.

З досвідом роботи учасників конференції та електронною версією презентаційних матеріалів можна ознайомитися на сайті превентивної освіти: http://autta.org.ua/ua/Pidsymkivakonferenciya. 

Н.Г.Дробецька, методист ММК

Переглядів: 466 | Додав: Admin_TG | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: