Вітаю Вас Гість!
Вівторок, 23.04.2024, 21:33
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вхід на сайт

Пошук

Календар

«  Вересень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Головна » 2016 » Вересень » 28 » Сучасні тенденції художньо-естетичного розвитку в ДНЗ
14:14
Сучасні тенденції художньо-естетичного розвитку в ДНЗ

  28 вересня 2016 р на базі ДНЗ «Дюймовочка» відбулося засідання учасників семінару-практикуму для музичних керівників дошкільних навчальних закладів міста за темою «Сучасні тенденції художньо-естетичного розвитку в ДНЗ, розвиток творчих здібностей дітей». Ця тема є актуальною для організації роботи з дошкільниками, коли в процесі творчої діяльності дитина експериментує, змінює оточуючий світ, створює дещо нове для інших та для себе.

Мета засідання – розкрити сутність сучасних підходів до реалізації завдань художньо-естетичного розвитку, виявлення творчих здібностей дошкільників, особливості використання методів та прийомів, спрямованих на розвиток креативного мислення. Активне обговорення слухачів викликали інструктивно-методичні рекомендації «Про організацію роботи з музичного виховання дітей у дошкільних навчальних закладах», затверджені МОН України, лист від 2 вересня 2016 р. № 1/9-454,  

в яких висвітленні умови успішної музично-педагогічної роботи з дітьми: професійність музичного керівника і вихователів; гнучке застосування традиційних та нових методів і прийомів музичного виховання, навчання й розвитку дітей в основних видах дитячої музичної діяльності та формах організації; сприятливе мистецьке оточення в груповій кімнаті та спеціально обладнане естетичне середовище музичної зали, сучасне змінне оснащення; співпраця  вихователів, музичного керівника і батьків. Отже, одним із  завдань дошкільної освіти є виховання художньо-естетичних засад особистості дошкільника через відкриття їй світу мистецтва, зокрема музичного, залучення до нього і творчого освоєння.

     На завершення заходу керівник семінару-практикуму Онуфрей Н.В. рекомендувала слухачам використовувати в своїй роботі різноманітність видів і форм роботи з художньо – естетичного виховання дошкільників, реалізуючи парціальну програму Борщ Р.М. та  Самойлик Д.В. «Радість творчості».

      Очевидно, що в майбутньому не кожна дитина стане художником, музикантом або актором, але в будь – якій справі їй допоможуть творча активність, розвинена уява, здатність бачити прекрасне, творити і мріяти.

   Керівник семінару-практикуму для музичних керівників Онуфрей Н.В.

Переглядів: 390 | Додав: Admin_TG | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: