Вітаю Вас Гість!
П`ятниця, 26.04.2024, 02:25
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вхід на сайт

Пошук

Календар

«  Березень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Головна » 2017 » Березень » 26 » «Створення сучасного освітнього  середовища навчального закладу для забезпечення гармонійного розвитку особистості учня та його інтелекту»
18:15
«Створення сучасного освітнього  середовища навчального закладу для забезпечення гармонійного розвитку особистості учня та його інтелекту»

23 березня 2017 року у СЗОШ І-ІІІ ступенів № 3 імені Віктора Олексійовича Нижниченка був проведений міський науково-практичний семінар директорів шкіл та їхніх заступників з навчально-виховної роботи з теми: «Створення сучасного освітнього  середовища навчального закладу для забезпечення гармонійного розвитку особистості учня та його інтелекту».

З вітальними словами під час відкриття семінару до присутніх звернулися Угнічева Надія Дмитрівна, заступник міського голови з гуманітарних питань; Шошина Ірина Володимирівна, начальник відділу освіти; Негода Світлана Іванівна, завідувач ММК.

На семінарі були присутні: Харченко Олена Вікторівна, директор Департаменту освіти і науки Полтавської облдержадміністрації; Онищенко Володимир Олександрович, ректор ПНТУ імені  Юрія Кондратюка, доктор економічних наук, професор, голова ради ректорів ВНЗ III-IV рівнів акредитації Полтавського регіону, заслужений працівник освіти України, Президент Полтавського територіального відділення Малої академії наук України; Гриньова Марина Вікторівна, доктор педагогічних наук, професор, декан природничого факультету ПНПУ імені В.Г.Короленка, заслужений працівник освіти України, член-кореспондент Національної академії педагогічних наук України; Водолазська Тетяна Володимирівна, старший викладач кафедри менеджменту освіти ПОІППО імені М.В.Остроградського.

Тема семінару в умовах концепції нової української школи є актуальною, тому що освітнє середовище має на меті не тільки створити дизайн будь-якого навчального закладу, а ще й обов’язково дизайн  уроку. Виступаючі підкреслювали, що формування та розвиток творчих здібностей учнівської молоді повинно відбуватися в креативному освітньому соціумі (Онищенко В.О.), що нову українську школу потрібно реформувати в контексті профільної освіти (Харченко О.В.), що зміст освіти з проблем підготовки вчителя для нової української школи також вимагає змін (Гриньова М.В.), що нове освітнє середовище – це інструмент розвитку особистості (Водолазська Т.В.).

Директор СЗОШ № 3 імені В.О.Нижниченка Сень О.О. у своєму виступі зазначила, що сьогодення вимагає модернізації управлінської діяльності як складової якісного розвитку навчального закладу, а заступник директора з НВР Тормасінова І.В. сконцентрувала увагу присутніх на удосконаленні уроку як основної форми організації навчально-виховного процесу.

Після теоретичної частини семінару учасники були поділені на три групи і змогли відвідати відкриті уроки в початковій та середній школі. А заключним етапом була презентація шкільного наукового товариства учнів «Пошук», де були представлені захисти не тільки наукових робіт, а й захисти постерів, фоторепортажів, відеороликів від найменших науковців до найстарших.

Під час засідання круглого столу були підведені підсумки та прийняті рекомендації щодо використання набутого під час семінару досвіду всіма навчальними закладами.

Переглядів: 495 | Додав: Admin_TG | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: