Вітаю Вас Гість!
Четвер, 18.04.2024, 21:39
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вхід на сайт

Пошук

Календар

«  Жовтень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Головна » 2017 » Жовтень » 30 » «Шкільна бібліотека – за здоровий спосіб життя»
17:57
«Шкільна бібліотека – за здоровий спосіб життя»

  Зміцнення здоров’я дітей є однією з актуальних проблем нашого суспільства. Швидкі темпи зростання захворюваності та інвалідності дітей шкільного віку, недотримання гігієнічних нормативів щодо навколишнього середовища, в якому перебувають діти, незбалансованість харчування, дефіцит мікроелементів і вітамінів, гіподинамія, травматизм, тютюнопаління, вживання алкогольних напоїв, токсичних і наркотичних речовин, ранній початок статевого життя, недостатній рівень сформованості навичок безпеки життєдіяльності, поширення ВІЛ-інфекції, туберкульозу, захворювань, що передаються статевим шляхом тощо, потребують посилення роботи в навчальних закладах з формування в учнів навичок здорового способу життя. Сьогодні як ніколи потрібні нові підходи й шляхи до усвідомлення учнівською молоддю необхідності зміцнення здоров’я, розвитку культури здоров’я.

  У ЗОШ №1 для учнів 3-Б класу бібліотекарем Оксаною Бердник був проведений захід на тему «Подорож до країни здоровя», в ході якого діти ознайомилися із визначенням понять «здоров’я», «здоровий спосіб життя», навчилися формувати, висувати,  аргументувати та захищати свої ідеї, за допомогою різних завдань (картки, ребуси, загадки, кросворди) проявили фантазію, увагу, уміння спостерігати та порівнювати.

  Для батьків підготовлені рекомендаційні списки з питань дотримання здорового способу життя у родині під гаслом «Здорова родина – успішна країна».

  На відвідувачів бібліотеки ЗОШ №2 чекав відкритий перегляд літератури «Шкідливі звички: міраж і дійсність». Усі вихованці навчального закладу за бажанням мали можливість взяти участь у буккросингу «Література як мікстура».  Нікого не залишив байдужим бібліошопінг  серед учнів 4 – 6-х класів «Сам прочитав і вам рекомендую почитати… » Вихованцям 5-х класів пощастило побувати на круглому столі «Здоров’я – вічна мрія людства» та велнесі «Мій улюблений вуличний вид спорту». Останній справив неабияке враження на дітей під супроводом бібліотекаря Тетяни Чернявської.

   Ірина Станкевич, бібліотекар СЗОШ №5, організувала перегляд відеороликів про важливість духовного, фізичного, соціального здоров′я людини та представила адреси інформаційних сайтів, що популяризують здоровий спосіб життя. Протягом місячника у шкільній бібліотеці функціонувала книжкова виставка ″Здоров′я  – найцінніший скарб″, яка знайомила читачів із різними матеріалами, енциклопедіями, книжками, буклетами, пам′ятками та періодичними виданнями з питань щодо здорового способу життя.  Під час проведення місячника діти взяли участь у конкурсі плакатів та малюнків ″Я обираю здоровий спосіб життя″.

         Захід, спрямований на реалізацію основних пріоритетів Нової української школи, зокрема, формування в учнів практичних навичок дбайливого ставлення до свого здоров’я, популяризацію літератури про здоров’я та здоровий спосіб життя, провела досвічений бібліотекар Людмила Савінова (ЗОШ №6). Подорожуючи у грі «Мандруємо стежиною здоров’я», учні 7-8 класів позмагалися у знанні власного тіла, склали цікаві історії на зупинках «Здоров’я», поспілкувалися в дружному колі.

У цьому навчальному році Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек у Дмитрівській ЗОШ І-ІІІ ступенів  пройшов під  девізом «Шкільна бібліотека – за здоровий спосіб життя».

   Зміцнення здоров’я дітей є однією з актуальних проблем нашого суспільства. Сьогодні, як ніколи, потрібні нові підходи й шляхи до усвідомлення учнівською молоддю необхідності зміцнення здоров’я, розвитку культури здоров’я.

         Бібліотекар розповіла про людей непростої долі, людей з інвалідністю на прикладі Ніка Вуйчича. Це людина з непереборною жагою до життя, до щастя, до оточуючих. Покоління молодих людей має дбати про спосіб свого життя, об'єднувати зусилля у справі зміцнення здоров’я, профілактики хвороб, забезпечувати власний гармонійний розвиток. Виставки книжок, журналів, що популяризують здоровий спосіб життя, автобіографій відомих людей, які, незважаючи на інвалідність, домоглися визнання в суспільстві; підготовка тематичних виставок, присвячених профілактиці наркоманії,  алкоголізму, палінню, ставить бібліотеку в ряди борців зі шкідливими звичками.

Бібліотекар Наталія Філіппова поділилась у бібліокав’ярні своїм досвідом з колегами.

Бібліотеку зажди називали аптекою душі, місцем, де лікують словом та книгою, тому важливо, щоб кожна шкільна бібліотека стала центром збереження здоров’я та осередком формування здоров’язберігаючої компетентності учнів.

Л. Дереча,

методист ММК

Переглядів: 461 | Додав: Admin_TG | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: