Вітаю Вас Гість!
Субота, 20.04.2024, 16:04
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вхід на сайт

Пошук

Календар

«  Листопад 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Головна » 2016 » Листопад » 16 » Роль музейної педагогіки у національно-патріотичному вихованні та особистісному розвитку дітей і молоді
16:21
Роль музейної педагогіки у національно-патріотичному вихованні та особистісному розвитку дітей і молоді
10-11 листопада 2016 року  на базі загальноосвітніх навчальних закладів міста Горішні Плавні проходив обласний семінар-практикум спеціалістів (методистів) органів управління освітою райдержадміністрацій та виконкомів міських рад, об’єднаних територіальних громад, директорів (методистів)районних (міських) позашкільних навчальних закладів туристсько-краєзнавчого профілю, відповідальних за організацію музейної роботи  у навчальних закладах району, міста, об’єднаної територіальної громади, за темою «Роль музейної педагогіки у національно-патріотичному вихованні та особистісному розвитку дітей і молоді». На заході були присутні 41 учасник з 25 районів та об’єднаних територіальних громад області, міст Полтава, Кременчук, Лубни, Миргород. Разом з учасниками семінару активно працювали Гажієнко Галина Іванівна,заступник директора Департаменту освіти і науки Полтавської облдержадміністрації, Шошина Ірина Володимирівна, начальник відділу освіти та Хохуля Петро Іванович, головний спеціаліст відділу освіти. Згідно програми семінару, учасники відвідали 5 музеїв при загальноосвітніх навчальних закладах міста:
  • зразковий музей народознавства «Диво» ЗОШ І-ІІІ ст.№1;
  • зразковий історико-краєзнавчий музей ЗОШ І-ІІІ ст. №2;
  •  зразковий меморіальний музей СЗОШ І-ІІІ ст. №3 імені В.О.Нижниченка;
  • музей українського побуту СЗОШ І-ІІІ ст. №4;
  • музей історії школи СЗОШ І-ІІІ ст. №5 ім. Л.І.Бугаєвської.
Приємно відзначити, що наше місто має найбільшу кількість зареєстрованих зразкових музеїв при навчальних закладах області. Проте педагоги мали можливість не лише відвідати шкільні музеї,а й подивитися на ефективну роботу закладів  взагалі. Вони були приємно вражені сучасними кабінетами, використанням новинок комп’ютерних технологій, результативною співпрацею навчальних закладів з владою міста. Під час навчально-тематичної екскурсії «Історико-культурні пам’ятки та промислові підприємства м. Горішні Плавні як об’єкти комплексних краєзнавчих досліджень рідного краю» учасники семінару відвідали історико-краєзнавчий музей та музей ОАО «Полтавський ГЗК», були захоплені  масштабами видобувного кар’єру. Величезне задоволення наші гості отримали також і від поїздки до с.Келеберда, де їх зустрів сивочолий козак Тарас Бульба. Сподіваємось, що учасники семінару зарядились енергією молодого перспективного міста та ще не раз захочуть  познайомитись з досвідом нашої роботи.
Донець Наталія Вікторівна,
 методист з туристсько-краєзнавчої роботи
Переглядів: 399 | Додав: Admin_TG | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: