Вітаю Вас Гість!
Четвер, 25.04.2024, 19:48
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вхід на сайт

Пошук

Календар

«  Березень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Головна » 2016 » Березень » 3 » Рiк англійської мови в Україні
12:19
Рiк англійської мови в Україні
На виконання Указу Президента України від 16 листопада 2015 року №641/2015 «Про оголошення 2016 року Роком англійської мови в Україні»,   наказу Департаменту освіти і науки від 17.12.2015 року №442 «Про затвердження Плану заходів на виконання Указу Президента України «Про оголошення 2016 року Роком англійської мови в Україні» та з метою сприяння в оволодінні англійської мови як мови міжнародного спілкування, формування в учнів комунікативної компетенції, підвищення можливостей самореалізації в житті, інтелектуального розвитку школярів та популяризації англійської мови у всіх ЗНЗ міста були проведені відповідні тематичні  заходи. Мета заходів – підвищення попиту на вивчення англійської мови, доступ до глобальних знань, інформації, загальноєвропейських цінностей. Отже, у школах міста заходи розпочалися з проведення інформаційних хвилинок «2016 – Рік англійської мови», де учителі англійської мови розповідали учням про мету проведення Року англійської мови в Україні. Цікавими стали  проведення English-speaking Days. Так, у СЗОШ І-ІІІ ступенів №5 ім. Л.І.Бугаєвської діти початкової та середньої ланки мали можливість взяти участь у квесті, під час якого подорожували по різних станціях, виконували різноманітні завдання, розгадували кросворди, пригадували англійські вірші, пісні, прислів’я та переглядали мультфільми англійською мовою. Активну участь у проведенні English-speaking Days брали учні 11-Б класу, допомагаючи учителям у його проведенні.
 Подарували радість і захоплення дітям молодшого шкільного віку ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 учителі англійської мови, які провели цікаві уроки-ігри, на яких діти подорожували зупинками, виконуючи цікаві завдання в ігровій формі. А для школярів середньої ланки були проведені уроки відео-подорожі «Англомовні країни», де діти віртуально подорожували по визначним місцям англомовних країн.
24 лютого у СЗОШ І-ІІІ ступенів №4 відбувся захід, присвячений Дню президентів (Presidents’ Day) у рамках Року англійської мови. Presidents’ Day –  це свято , яке святкується в США.  Знання культури і традицій країн, мову яких ми вивчаємо, необхідне для формування соціокультурної та соціолінгвістичної  компетенцій, які,  у свою чергу, сприяють формуванню комунікативної компетенції.  На фоні даних компонентів учні формують знання про реалії та традиції країни, включаються в діалог культур, знайомляться з досягненнями національної культури. Отже, проведення саме таких заходів дозволяє поєднувати у навчальному процесі використання  мови і відомостей зі сфери культури. Під час заходу учні школи дізналися про історію створення свята та традиції його святкування. Школярі переглянули презентацію про найважливіших президентів в історії країни, подивилися відео про Білий Дім та про цікаві факти з життя президентів. Учні  брали активну участь у заході, який підготувала і провела Кулик В.І.  Наприкінці була проведена вікторина.
 09 лютого в рамках заходів, присвячених Року англійської мови відбулася зустріч в літературній  вітальні 10-а класу, присвячена поезії Р.Бернса. ЇЇ підготували і провели Гломозда Л.В. та її вихованці. На заході були присутні представники міського методичного кабінету, газети «Хроники недели», директор школи, учителі та учні 10-х класів. Надзвичайно цікаві і змістовні повідомлення про життя і творчість поета, відеоролики пісень, написаних на вірші Р.Бернса викликали зацікавленість слухацької аудиторії. А вірші, які звучали як в оригіналі, так і в перекладах, не залишили нікого байдужими. Святковий настрій  та незвичайну атмосферу створили свічки, які горіли впродовж усього вечора.
 Цікавий і незвичайний урок англійської мови пройшов у 6-А класі, присвячений Дню святого Валентина у рамках заходів Року англійської мови. Це був справжній урок - свято, яке подарувала своїм учням Дорошенко Л.В.,  і пройшов він у формі командної гри, де дівчата і хлопці змагалися один проти одного.  Перегляд фільму з історії цього свята, відповіді на питання про традиції святкування, веселі кросворди, крилаті вислови, яким треба було підібрати українські еквіваленти, скласти текст про свято – це завдання, які із великим задоволенням виконували учасники і отримували рожеві сердечки за правильні відповіді. Проте перемогу здобула команда дівчат.
 В рамках заходів, присвячених Року англійської мови в 8-10-х класах пройшли інформаційні уроки, присвячені Дню «The Beatles», які підготувала і провела Мулько Є.П. Багато цікавих фактів з історії створення групи, перегляд оригінальних відеороликів з концертів, прослуховування і розучування найвідоміших хітів, а також вікторина «Чи знаєте ви, що…» були надзвичайно цікавими і необхідними для розуміння так званого  «феномену Бітлз». Для багатьох учнів цей інформаційний урок став джерелом відкриттів і натхнення до вивчення мови, якою створювали свої шедеври легендарні музиканти.
 19 лютого відбувся перший English Speaking Day – день спілкування англійською у рамках заходів приурочених Року англійської мови, які проходять у даному навчальному закладі.  Темою цього дня було: «Як правильно почати і закінчити розмову, сказати спасибі». Дві ініціативні групи учнів 10-А і 10-Б класу  працювали зі школярами, нагороджуючи їх смайлами за правильні відповіді та участь у діалогах. Ці смайли учні мали змогу обміняти на оцінки у своїх вчителів. Переможцями стали: Буковчик Вікторія, Мигаль Марина (5-А клас). Вітаємо! Congratulations! Волонтери також попрацювали з громадою мікрорайону школи, і нам приємно зауважити, що серед жителів виявилося багато бажаючих підтримати ініціативу дня спілкування англійською мовою.
 На вшанування творчості видатного шотландського поета Роберта Бернса у Вечірній школі відбувся захід "Життєвий і творчий шлях Роберта Бернса, відомого шотландського поета", який було проведено для учнів 8-9 класів у рамках тижня англійської мови та зарубіжної літератури. Діти читали вірші англійською та українською мовами, брали активну участь у вікторинах та спробували свої сили у складанні римівок.
  У загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №6 заходи розпочалися з проведення для першачків цікавого уроку з елементами гри "Вчимося читати англійською", де учням було запропоновано виконувати цікаві вправи для розвитку навичок читання з використанням наочного матеріалу, аудіоматеріалів та звукозаписів . Продовжив естафету захід для учнів 9 класів з гучною назвою "Don't judge a book by its cover", метою якого було розвинути пізнавальні інтереси учнів , перевірити та розширити знання про автобіографічні дані британських та американських письменників. Учням було запропоновано прочитати уривки з оригіналу та спробувати себе у ролі перекладача. Під час заходу учні та учитель обговорювали найпопулярніші світові бестселери, такі як "Пригоди Гаррі Поттера" та інші. Не залишилось поза увагою школярів і свято всіх закоханих, або День Святого Валентина. Напередодні для учнів 7-8 класів пройшов захід з промовистою назвою "LOVE, LOVE, LOVE", метою якого було підвищити інтерес учнів до англомовної поезії та сприяння розвитку творчого потенціалу школярів, розширення знань про свято закоханих в англомовних країнах. Учні мали можливість власноруч створити неповторну вітальну листівку та написати вірш англійською мовою.
 Вражаючою та неповторною була вікторина-вечірка для учнів СЗОШ І-ІІІ ступенів №3 імені В.О.Нижниченка , яка мала назву "Quiz Party around UK". Учні 9-Б класу були  гідами для туристів, показували традиції та звичаї англійців, їхні визначні місця, а також співали англійські пісні. В свою чергу учні 8-Б класу ознайомилися з ірландськими танцями, а 11-А класу - з шотландськими піснями. Активно відповідали на питання вікторини учні 9-А класу, а після перегляду відео-екскурсії до Лондону учні 10-А класу заспівали сучасних англійських пісень. Захід дуже зацікавив старшокласників та спонукав їх до кращого вивчення англійської мови.
 З метою активізації мовних та країнознавчих навичок учнів, розширення їх кругозору, розвитку навичок колективної роботи та швидкої мовленнєвої реакції у Дмитрівській середній загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів було проведено вікторину "Happy English" для учнів 4-5 класів. За допомогою ілюстративного матеріалу учні ознайомилися з визначними пам'ятками Лондона, здійснили заочну мандрівку відомими місцями столиці, відвідали королівські парки Лондона, старовинну церкву Вестмінстерське абатство, побачили велетенську башту з годинником - Біг Бен, відвідали найбільший зоопарк у світі. Учасникам були запропоновані цікаві завдання для визначення найерудованішого учня ("Crossword",  "Do you know the word?"), найкмітливішого учня (Go on! ", "Guess the sightseeing" , "Video Trip") та найшвидшого учня ("Attention", "Grammar") на знання англійської мови. Обидві команди проявили неабияку згуртованість та жагу до перемоги при виконанні запропонованих завдань.
 "Зовсім невесело, а навіть дивно, зустрічати молодих людей, які не володіють розмовною англійською мовою. В сучасному світі, де кордони потроху "стираються", освічена людина повинна знати англійську мову хоча б на побутовому рівні,"- так, принаймні, думають учні ЗОШ №1 міста Комсомольська. У даній школі гучно відсвяткували найромантичніше свято, яке святкують майже у всьому світі. Захід розпочався у святково прикрашеному холі школи, де учні обмінювалися листівками та вітаннями англійською мовою, поступово переміщуючись до інтерактивної майстерні "My heart", у якій учні створювали власні вітальні картки та писали вірші. Закінчилось свято конкурсною програмою "Flip or Flop" для учнів 10 - 11 класів, яка пройшла у веселій атмосфері з конкурсами, визначенням романтичних пар, головним призом для яких були солодкі призи.
 
методист ММК, Кузик І.В.
Переглядів: 416 | Додав: Admin_TG | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: