Вітаю Вас Гість!
Субота, 20.04.2024, 15:42
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вхід на сайт

Пошук

Календар

«  Березень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Головна » 2018 » Березень » 1 » Про заклади дошкільної освіти в 2018 році
11:55
Про заклади дошкільної освіти в 2018 році

Початок нового 2018 року в системі дошкільної освіти нашого міста визначається початком оновлення та позитивних змін, орієнтиром для яких став новий Закон України «Про освіту», прийнятий Верховною Радою України 5 вересня 2017 року. В прикінцевих положеннях цього Закону затверджені зміни до Закону України «Про дошкільну освіту».

Попереду у педагогів-дошкільників чимало завдань та непростих рішень. Але зупинятись в очікуванні ніколи. Ми повинні щодня вдосконалювати свій досвід, працювати якісно на благо наймолодших громадян нашої держави.

Сьогодні система закладів дошкільної освіти Горішніх Плавнів залишається незмінною – функціонує дев’ять  закладів у місті та один в селі Дмитрівці. Всі вони відносяться до комунальної власності  Горішньоплавнівської міської ради та Дмитрівської сільської ради відповідно. Інших закладів дошкільної освіти, в тім числі і приватних, у місті немає. 

 Чинне законодавство чітко визначило та значно спростило механізм відкриття закладів дошкільної освіти фізичними або юридичними особами. Заклад дошкільної освіти здійснює свою діяльність за наявності ліцензії на право провадження освітньої діяльності у сфері дошкільної освіти.

Існуюча мережа  закладів дошкільної освіти повністю задовольняє потреби територіальної громади.

З 2014 року прийом дітей до  закладів дошкільної освіти    здійснюється в порядку черговості їх електронного запису.  Внести дані своєї дитини до електронного реєстру для влаштування  до ДНЗ батьки можуть відразу після отримання свідоцтва про її народження.  Електронну реєстрацію дітей батьки сприймають позитивно. Адже раніше їм доводилось достатньо похвилюватись у перші дні, коли розпочинався запис  для прийому «новеньких» дітей до дитсадків.

Для влаштування в заклад дошкільної освіти загального розвитку в 2018 році батьки вже  зареєстрували 85 дітей, яким до 01.09.2018 року виповниться 1 рік, та 223 дітей, яким виповниться 2 роки. Це дані станом на кінець січня 2018 року.  Фактично вже зайняті всі місця в групах раннього віку в  ДНЗ «Дюймовочка», «Попелюшка», «Золота рибка», «Чебурашка», «Дзвіночок».   Проте є вільні місця в інших – «Сонечко», «Горобинка», «Росинка». Щодо дітей, яким виповниться до 01.09.2018 року 4 та 5 років, то їх можна влаштувати до  закладів дошкільної освіти в будь який час, і записувати в електронну чергу не потрібно. Вільні місця для дітей молодшого, середнього та старшого дошкільного віку є у кожному  закладі загального розвитку. Якщо батькам складно обрати  для своєї дитини заклад дошкільної освіти, вони можуть отримати допомогу  у відділі освіти.  

Щоб не виникли проблеми із влаштуванням дитини в ЗДО в запланований час, батьки повинні заздалегідь подбати про вчасне проведення планових профілактичних щеплень, адже без них дитина не зможе відвідувати організований дитячий колектив. З цієї причини в 2017 році близько сотні дітей ясельного віку не змогли    вчасно потрапити до садочків.

Електронна реєстрація  дає можливість відділу освіти  планувати потребу населення міста в дитячих місцях в  закладах дошкільної освіти на перспективу, щоб  вчасно підготувати групи для розміщення дітей та задовольнити бажання батьків. Із цією метою останнім часом  заклади дошкільної освіти розширили прийом дошкільнят у групи, в яких тимчасово перебували учні перших класів. У 2017 році за кошти міського бюджету було відновлено групу в  дошкільному навчальному закладі «Попелюшка», яка певний час використовувалась не за призначенням (як амбулаторія сімейної медицини). Маємо можливість створити малечі комфортні умови перебування, адже в місті немає перевантаження груп дітьми. У середньому на 100 місцях виховується 108 дітей. Загальний стан дошкільної освіти нашого міста  завжди вирізнявся своєю неординарністю та особливим комфортом для найменших його мешканців. А значно збільшене в останні роки фінансування з міського бюджету капітальних ремонтів групових туалетних кімнат,  харчоблоків, систем опалення тощо, поновлення меблів, м’якого інвентарю, іграшок дало можливість осучаснити санітарно-гігієнічні умови  приміщень, в яких готується їжа, навчаються та виховуються діти нашого міста, зробити середовище перебування дітей комфортним, цікавим та розвиваючим.

 У 2017 році збільшено на одну кількість спеціальних груп в  ДНЗ «Казка» компенсуючого типу  та  відкрито дві інклюзивні групи в двох  закладах дошкільної освіти загального розвитку.

Всі сім’ї з дітьми, які потребують соціальної підтримки і діти яких відвідують заклади дошкільної освіти нашого міста,  отримують харчування на пільгових умовах. Забезпечені безкоштовним харчуванням діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, вихованці спеціальних груп дошкільного навчального закладу компенсуючого типу та діти з інвалідністю, діти, батьки яких беруть участь в антитерористичної операції,  діти  з малозабезпечених сімей. Батьки, які виховують троє і більше дітей, сплачують за харчування 50% встановленої батьківської плати. Всього 359 дітей  отримують пільгове харчування. 

Головний спеціаліст відділу освіти

Горішньоплавнівської міської ради

Павленко Л.П.

 

Переглядів: 437 | Додав: АДМИН | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: