Вітаю Вас Гість!
Субота, 20.04.2024, 17:03
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вхід на сайт

Пошук

Календар

«  Грудень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Головна » 2016 » Грудень » 12 » Про результати державної атестації дошкільного навчального закладу «Росинка»
12:29
Про результати державної атестації дошкільного навчального закладу «Росинка»

         Відділ освіти  Горішньоплавнівської міської ради Полтавської області повідомляє, що відповідно до  «Порядку державної атестації дошкільних, загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів», затвердженого наказом МОН України від 30.01.2015 року № 67, плану атестації дошкільних навчальних закладів міста  Горішні Плавні та наказу відділу освіти Горішньоплавнівської міської ради від 22.08.2016 року №178-Н «Про затвердження складу атестаційної комісії та плану  проведення державної атестації дошкільного навчального закладу «Росинка»» в  період з 14 листопада по 2 грудня   2016 року  було проведено  державну атестацію ДНЗ «Росинка».

         На підставі даних, отриманих в ході атестаційної експертизи,  в результаті вивчення аналітичних матеріалів щодо різних напрямків діяльності закладу, представлених в презентації керівника, проаналізувавши пропозиції, надані під час перевірок різними організаціями, а також якість їх виконання, ведення ділової документації, якість та результативність керівництва та контролю в дошкільному навчальному закладі, атестаційною комісією зроблено висновок, що дошкільний навчальний заклад  «Росинка»    Горішньоплавнівської міської ради Полтавської області   забезпечує реалізацію державної політики в галузі дошкільної освіти. Діяльність ДНЗ      здійснюється в межах, передбачених  Положенням про дошкільний навчальний заклад України та власним Статутом, із дотриманням вимог нормативно-правових документів. 

    В закладі проводиться оновлення та поповнення розвивального навчально-виховного середовища із  залученням різних джерел фінансування. Для відстеження результативності роботи з дітьми   запроваджено внутрішній моніторинг навчальних досягнень та  розвитку вихованців, який періодично аналізується та використовується для забезпечення індивідуального та диференційованого підходу в роботі з  дітьми, планування роботи на дальню та ближню перспективи.  В полі зору  адміністрації  просвітницька робота з працівниками та батьками  щодо своєчасної допомоги дітям, які потребують раннього втручання спеціальних фахівців. Налагоджена тісна співпраця з СЗНЗ №3 ім.В.О.Нижниченка  з питань наступності, результатом якої є якісна підготовка дітей до навчання в школі, про що свідчать достатні та високі навчальні досягнення учнів перших класів-випускників ДНЗ «Росинка».  Взаємодія педагогічного колективу ДНЗ та батьків, як учасників навчально-виховного процесу, проявляється активністю  батьків  на зборах, засіданнях круглих столів, спортивних святах та розвагах для малечі, днях відкритих дверей тощо. Орієнтуючись в нагальних потребах ДНЗ, батьки приймають безпосередню участь в покращенні матеріально-технічного забезпечення та вдосконалення навчально-методичної бази закладу. Приміщення навчально-виховного закладу, прийнятого в експлуатацію 43 роки тому, виглядає по сучасному, має естетично привабливий  вигляд. Відповідно до визначеного статусу самостійної юридичної особи  заклад  організовує якісне харчування дітей, проводить аналіз виконання натуральних норм, забезпечує дієтичне харчування малечі відповідно до рекомендацій лікарів і ін. Про якість управлінської діяльності завідувача ДНЗ свідчить правильно підібраний склад вихователів – всі мають дошкільну освіту. Відсутність плинності кадрів, співпраця і взаємодія вихователів та їхніх помічників в кожній групі свідчить про хороший психологічний мікроклімат як в колективі, так і в кожній групі, що позитивно  позначається на показниках  навчально-виховної роботи, створенні  оптимально комфортних  умов для кожного вихованця, що було відзначено всіма членами атестаційної комісії.  Адміністрація закладу уміло організовує навчально-виховний процес, постійно сприяє його вдосконаленню, запроваджуючи новітні методики, підтримуючи ініціативу та  творчий пошук кожного педагога, залучаючи до активності батьків, навчаючи їх   бути  прикладом  для  власних дітей.

  В ДНЗ комплексно реалізуються здоров’язбережувальні та здоров’яформувальні технології через створення безпечного розвивального  середовища, екологічно сприятливого життєвого простору, повноцінного медичного обслуговування, харчування, оптимізації рухового режиму, системного підходу до формування у дітей  ціннісного ставлення до власного здоров’я і мотивації щодо здорового способу життя, дотримання гармонійних, доброзичливих взаємин між педагогом та вихованцями, самими дітьми. Для цього використовується комплекс різних засобів: фізичні вправи (гімнастика, ігри, елементи спорту і туризму), природне середовище (повітря, сонце, вода), гігієнічні чинники (режим харчування, сну, занять і відпочинку, гігієна одягу, взуття, обладнання тощо).

          Медичні працівники ДНЗ вирізняються  фаховою компетентністю, мають відповідну освіту та досвід роботи, забезпечують  якісну медичну роботу в установі, проводять профілактичні та оздоровчі заходи, організовують раціональне харчування  вихованців, здійснюють контроль за санітарно-гігієнічними умовами в ДНЗ тощо.

Колектив ДНЗ «Росинка» постійно працює над власним вдосконаленням. 

Разом з тим адміністрації ДНЗ «Росинка» необхідно вирішити питання облаштування спортивної зали в ДНЗ для забезпечення системної роботи по організації якісного рухового режиму вихованців та занять з фізичного виховання. Слід активізувати роботу щодо підвищення фахового росту педагогічних працівників - здобуття освіти у ВНЗ ІІІ-ІV рівня акредитації.

ДНЗ  користується  заслуженим авторитетом серед  батьківської громадськості міста, про що свідчить попит на місця  для дітей.

          В ході атестації члени комісії відзначили досягнення як всього колективу ДНЗ, так і кожного педагога зокрема. Надали свої пропозиції щодо узагальнення досвіду педагогів, який доцільно рекомендувати для вивчення в інших ДНЗ. А також надали рекомендації по удосконаленню окремих розділів адміністративно-господарчої роботи та роботи з дітьми.  Атестаційна комісія одноголосно прийняла рішення про визначення дошкільного навчального закладу    «Росинка» атестованим.

   Відділом освіти 02.12.2016 року виданий наказ № 283-Н «Про результати державної атестації ДНЗ «Росинка»», в якому    заклад  визначений атестованим.

Головний спеціаліст відділу освіти 

Горішньоплавнівської міської ради 

Павленко Л.П. 

Переглядів: 410 | Додав: Admin_TG | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: