Вітаю Вас Гість!
Четвер, 25.04.2024, 01:19
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вхід на сайт

Пошук

Календар

«  Листопад 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Головна » 2016 » Листопад » 20 » "Патріотичне виховання дітей дошкільного віку засобами музичного мистецтва"
10:26
"Патріотичне виховання дітей дошкільного віку засобами музичного мистецтва"
    Дошкільний вік - найважливіший період становлення особистості, коли закладаються передумови громадянських якостей, розвиваються уявлення дітей про людину, суспільство і культуру. Виховання патріотичних почуттів у дітей дошкільного віку - одне із завдань морального виховання, що включає в себе виховання любові до близьких людей, до дошкільного закладу, до рідного мiста та країни вцілому.
  "Патріотичне виховання дітей  дошкільного віку засобами музичного мистецтва"- під такою назвою 15 листопада 2016 року  пройшло засідання семінару-практикуму для музичних керівників дошкільних навчальних закладів міста на базі ДНЗ «Дюймовочка».
  На заході гостинно зустрічала гостей завідувач ДНЗ «Дюймовочка» Аструдінова С.В. та дружній педагогічний колектив. Розпочала  роботу семінару-практикуму методист міського методичного кабінету Войтович Б.П, яка надала заряд позитивної енергії, створила атмосферу довіри та налаштувала на творчу діяльність всіх педагогів.        Головна мета  заходу -  пробудити в юних серцях любов до рідної  Батьківщини, яка славна традиціями, багата на талановитих людей. Так формується філософське бачення історії і сьогодення, позитивне життєстверджувальне світосприймання, любов до рідного народу, до України. Як говорила С.Русова: “…дитячий садок – це перша найрідніша школа для дитини, національна школа, в якій пробуджується національна і громадська свідомість. … потрібно вносити в своє виховання більше національного, патріотичного елементу. ”
        Яскравим акцентом засідання став практичний показ осіннього свята в старшій групі «Ромашка» - «Проводи Журавлика». Дошкільнята разом з музичним керівником Онуфрей Наталією Василівною та вихователем Білою Аллою Миколаївною через пісні, таночки розповідали присутнім про обереги та символи рідної України, діти з запалом грали в ігри, водили хороводи, а заключна композиція «Ми українці» зірвала бурхливі оплески.
         На завершення заходу керівник семінару-практикуму Онуфрей Н.В надала музичним керівникам методичні рекомендації щодо ознайомлення дітей із народними традиціями, святами та обрядами та з завданнями виховання гармонійно розвинутої, естетично й творчо спрямованої особистості дитини під впливом цінностей українського і світового музичного мистецтва, розвитку загальної музикальності, здібностей музичного виконавства і творчості, формування елементарних основ музичної культури.
 
Підготувала Онуфрей Н.В.,
керівник семінару-практикуму
для музичних керівників
Переглядів: 409 | Додав: Admin_TG | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: