Вітаю Вас Гість!
Четвер, 25.04.2024, 20:06
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вхід на сайт

Пошук

Календар

«  Жовтень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Головна » 2017 » Жовтень » 8 » Оптимізація процесу музично-естетичного розвитку дітей дошкільного віку
11:55
Оптимізація процесу музично-естетичного розвитку дітей дошкільного віку

Музика - могутнє джерело душевного збагачення,

І завдання педагога – відкрити його усім людям.

Золтан Козай

     Музичні здібності, їх формування і розвиток – одна з найцікавіших проблем, що привертає увагу всіх педагогів-дослідників. Усі музичні здібності поєднуються в єдине поняття – музичність. Ядром музичності є три основні здібності: сприйняття, емоційний відгук, чуття ритму.

   4 жовтня 2017 року на базі ДНЗ «Росинка» відбулося засідання семінару-практикуму музичних керівників міста, на якому розглядалася проблема «Оптимізація процесу музично-естетичного розвитку дітей дошкільного віку на сучасних засадах та підвищення ефективності дитячої музичної діяльності». Саме це питання розкрила через педагогічний всеобуч керівник семінару, спеціаліст першої категорії Онуфрей Н.В, наголосивши, що головним завданням музичного виховання дошкільнят залишається - навчити їх розуміти музику, емоційно відгукуватися на неї, розвивати почуття ритму, музичні і вокальні здібності через урізноманітнення та вдосконалення самостійної музичної діяльності дітей дошкільного віку та використання музики у повсякденному житті.

   Онуфрей Н.В. розповіла учасникам семінару про провідні педагогічні принципи та основні вимоги до організації музичних занять,торкнулася проблеми використання музичними керівниками фонограм на музичних заняттях та під час проведення розваг, свят, конкурсів.

    Особливо активно та гостро обговорювали слухачі семінару зміни в музичному репертуарі для кожної вікової групи та планування музичних занять відповідно до вимог оновленої програми розвитку дитини дошкільного віку «Українське дошкілля», впровадження якої розпочалось з вересня цього року.

  Завершилося засідання обговоренням актуальних проблем діяльності музичних керівників дошкільних навчальних закладів та знаходження оптимальних шляхів їх  вирішення.

Войтович Б.П., методист ММК

Переглядів: 385 | Додав: Admin_TG | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: