Вітаю Вас Гість!
Субота, 20.04.2024, 14:02
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вхід на сайт

Пошук

Календар

«  Березень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Головна » 2016 » Березень » 2 » «Оберіг родини й роду – Лялька-мотанка – душа народу»
12:29
«Оберіг родини й роду – Лялька-мотанка – душа народу»
25 лютого  адміністрація і працівники дошкільного зак
ладу щиро та привітно зустріли учасників засідання ММЦ з питання «Морально-духовний та емоційно-цінн
існий розвиток дошкільників».  Воно було присвячене питанню патріотичного виховання дошкільників через популяризацію української народної культури. «Оберіг родини й роду – Лялька-мотанка – душа народу» - саме таку тему під час обговорення опрацювали присутні.
  Лялька-мотанка – українська народна лялька, символ жіночої мудрості, родинний оберіг. Скільки існує людство, стільки років цій іграшці.
 
  Здавен у кожній родині лялька-мотанка виконувала роль оберегу. Одна із найдревніших іграшок і 

сакральних (священних) істот нашого народу була символом мудрості, берегинею роду та зв’язку між поколіннями. Знаково, що в ММЦ взяли участь представники чотирьох поколінь, в тому числі вихованці  закладу і їх батьки, вихователі та вихователі-методисти ДНЗ, учителі та запрошені гості – фольклорний ансамбль «Свекрушеньки» під керівництвом Чабанова Григорія Дмитровича.
  Під час заходу учасники творчо презентували себе, свої досягнення та вподобання, розкривши феєрверк досвіду та креативності, каскад інновацій, калейдоскоп приємних вражень. Вихователь-методист Лілія 
 Гресь  познайомила з новими акцентами в освіті. А вихователь Людмила Ржавіна провела майстер-клас, під час якого кожен із присутніх на цьому заході зробив Ляльку-Мотанку своїми руками.
  Учитель Наталя Литвинова розучила «Ойру» -  давній німецький парний побутовий танець памером 3/4 такту, який у барокові часи примандрував в Україну та так тут і залишився. Його із задоволенням виконали у парах па колу,  повторюючи декілька разів чергу рухів.
Г
олос народу,  поетичний вияв працелюбної вдачі, мрій і прагнень, невмирущість духу народного, світ надій і сподівань, які не залишають людину у найтяжчі лихоліття, передали у виконанні пісень землі української запрошені гості із фольклорного ансамблю «Свекрушеньки».
  Завершився захід обговоренням за круглим столом. 

Національний колорит дійства, надзвичайний досвід та приємні голоси учасників ансамблю до самої душі вразили усіх присутніх. А на згадку про засідання в  ДНЗ «Чебурашка»  усі отримали позитивну енергетику та оберіг у родину – Ляльку-Мотанку, зроблену власноруч, оспівану піснями, обласкану казками, одягнену в усе домашнє, рідне. Займуть обереги почесні місця у своїх домівках із побажанням миру і злагоди у нашому спільному домі – Україні.
  
методист ММК, Войтович Б.П.
Переглядів: 488 | Додав: Admin_TG | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: