Вітаю Вас Гість!
П`ятниця, 19.04.2024, 04:11
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вхід на сайт

Пошук

Календар

«  Березень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Головна » 2015 » Березень » 24 » Науково-методичний семінар «Концептуальні засади та практичний зміст особистісного зростання учителя в сучасному інноваційному закладі»
12:50
Науково-методичний семінар «Концептуальні засади та практичний зміст особистісного зростання учителя в сучасному інноваційному закладі»
   19 березня на базі Комсомольської ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 з поглибленим вивченням економіки та права, яка є лідером у використанні інноваційних технологій, відбувся науково-методичний семінар «Концептуальні засади та практичний зміст особистісного зростання учителя в сучасному інноваційному закладі». В його роботі взяли участь представники міської влади, науковці, працівники відділу освіти Комсомольської міської ради та ММК, директори та заступники з навчально-виховної роботи шкіл міста, завідувачі ДНЗ, учителі. Учасників семінару привітали та побажали плідної праці на користь розбудови освіти Комсомольська Калашник Світлана Олександрівна, секретар Комсомольської міської ради, Шошина Ірина Володимирівна, начальник відділу освіти Комсомольської міської ради Полтавської області, заслужений працівник освіти України, Зелюк Віталій Володимирович, ректор Полтавського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти ім. М.В.Остроградського, Негода Світлана Іванівна, завідувач міського методичного кабінету.
    Теоретичну частину «Цінність школи у цінності вчителя» розпочала Сухенко Яна Валеріївна, кандидат психологічних наук,завідувач кафедри педагогічної майстерності ПОІППО ім. М.В. Остроградського, яка у своєму виступі зупинилася на характеристиці психолого-педагогічих умов розвитку творчого потенціалу вчителя-майстра. Тягай Наталія Анатоліївна, директор ЗОШ І-ІІІ ступенів №1, заслужений працівник освіти України, поділилася досвідом розвитку кадрового потенціалу закладу як складової стратегічного плану розвитку Комсомольської ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 з поглибленим вивченням економіки і права. Про ефективне використання інноваційних ідей, знахідок та надбань педагогів навчального закладу, їх практичне втілення в навчально-виховний процес розповіла Снісар Валентина Вікторівна, заступник директора з НВР. Процюк Лариса Олексіївна, заступник директора з НМР, провела незвичайну віртуальну екскурсію школою «Історія та сучасність поряд», в ході якої всі познайомилися з найновішими надбаннями школи: бібліотечно-інформаційним центром, шкільним зразковим музеєм народознавства «Диво», кабінетом інноваційних технологій, 3D-кінотеатром, IT-центром, надсучасним кабінетом фізики, APPLE-класом та ін.
  Надзвичайно цікавою, різноманітною та насиченою видалася практична частина семінару «Сучасній освіті – сучасний учитель». Учасникам були запропоновані майстер-класи, які проводили кращі вчителі школи: «Робототехніка як підготовка до життя в інформаційному суспільстві» (Роман Олександр Анатолійович, учитель інформатики), «Творча авторська майстерня – форма самореалізації сучасного учителя» (Залізняк Сергій Володимирович, заслужений учитель України, учитель фізики), «Упровадження в навчальний процес елементів філософії для дітей» (Лопуцько Ірина Миколаївна, учитель історії та права), «Гуманна педагогіка як основа успішного навчання й виховання учнів початкової школи. Практика застосування» (Вербецька Ольга Іванівна, учитель початкових класів), «Креативний підхід до викладання медіакультури через створення мультфільмів» (Роман Ольга Володимирівна, учитель медіа культури), «Розвиток комунікативних компетентностей учнів на уроках англійської мови в умовах інноваційної школи»(Костенко Світлана Олександрівна, учитель англійської мови).
   Найбільшу зацікавленість у всіх викликала третя частина заходу «Учителю сьогодення - освіту майбутнього», коли директор школи Тягай Н.А. продемонструвала, як вона використовує хмарні технології на уроках правознавства, а потім разом зі своїми учнями 11-А класу навчила учасників майстер-класу створювати власні хмари. Учитель інформатики Роман О.А. розповів про X-box як засіб активізації учнів, розвитку інтересу до процесу навчання.
    Підбиваючи підсумки роботи, учасники семінару зазначили, що колектив Комсомольської ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 на чолі з директором школи Тягай Н.А. обрав правильний шлях розвитку, адже без особистісного зростання учителя в сучасному інноваційному закладі школа не може повністю підготувати випускника до сучасних умов життя.
 
Підготувала С.І.Негода
Переглядів: 369 | Додав: Admin_TG | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: