Вітаю Вас Гість!
П`ятниця, 19.04.2024, 10:58
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вхід на сайт

Пошук

Календар

«  Квітень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Головна » 2016 » Квітень » 7 » Музичний ключик до серця дитини
15:44
Музичний ключик до серця дитини
   З роду в рід кладе життя мости,
        Без коріння саду не цвісти,
                 Без стремління човен не пливе,
                       Без коріння сохне все живе…
             Н.Матвієнко
       Душа дитини - це душа чуйного музиканта. В ній туго натягнуті струни, і якщо дорослі зуміють доторкнутися до них – задзвенить чарівна музика…
Саме ця тема була провідною струною міського семінару-практикуму для вихователів, керівників музичних та батьків вихованців «Роль родини у музичному вихованню дітей», який відбувся 29 березня у ДНЗ «Попелюшка».
Відкрили захід вихованці закладу запальним українським таночком.
Вихователь-методист ДНЗ Чаплоуцька В.Л. зазначила, що успіх музичного виховання, здійснюваного в дошкільному закладі, чимало залежить від того, як організоване виховання в родині, та підкреслила,  що саме в сім’ї, у її традиціях криються джерела музичного обдарування дитини – «вони ще не прокинулися, але чекають відчутного та своєчасного дотику до них.»
Під час доповіді керівника музичного Дашковської С.В. присутні ознайомилися з порадами та вправами, що допомагають прищепити дитині смак та інтерес до музики, та зробити заняття корисними й цікавими;а також було переглянуто відеоролики «музичного вернісажу» закладу за участю батьків та дітей у святах та розвагах. Завдяки цьому учасники семінару мали змогу переконатися в тому, що діти отримують емоційне задоволення від безпосередньої  участі батьків у цих заходах. А спільна підготовка до свят викликає бажання у батьків бути активними учасниками педагогічного процесу.
 Актуальність теми заходу була підтверджена імпровізованим театральним дійством за участю педагогів та батьків в конкурсі «Театральна скриня», яке організувала практичний психолог Гартман І.Є. Учасники відчули себе в імпровізованому світі театрального мистецтва та розкрити свої емоції і акторські можливості.
Нотками пробудження весни заграв імпровізований шумовий оркестр у  виконанні учасників семінару як відтворення ритмічного малюнка музичної весняної композиції з використанням шумових музичних інструментів, виготовлених власноруч педагогами закладу. Спільною сім’ю педагоги та батьки вихованців із захопленням взяли участь у майстер-класі з виготовлення шумового інструменту «шуршунчик» з пластикових пляшечок.
Після обміну думками про значимість даного заходу учасники мали змогу зануритися у найтонші відтінки емоцій під час виконання музичного твору «Історії кохання» Франсіса Лея музичними керівниками закладу Дашковською С.В., Алексєєвою Т.В. на фортепіано як підтвердження думки про те, що  «діти – як музичні інструменти, звучання яких залежить від того, хто до них торкнеться».
 
                                                         Б.П.Войтович, методист ММК
Переглядів: 385 | Додав: Admin_TG | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: