Вітаю Вас Гість!
Середа, 24.04.2024, 22:33
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вхід на сайт

Пошук

Календар

«  Травень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Головна » 2017 » Травень » 18 » «LEGO-міст «ЧЕРКАСИ-ПОЛТАВА»
18:14
«LEGO-міст «ЧЕРКАСИ-ПОЛТАВА»

16 травня делегація освітян м. Горішні Плавні та співробітників Полтавського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти ім. М.В.Остроградського взяли участь у семінарі з обміну досвідом «LEGO-міст «ЧЕРКАСИ-ПОЛТАВА». Начальник міського відділу освіти Шошина І.В., головні спеціалісти відділу освіти Хохуля П.І. , Щербина Л.А., завідувач міським методичним кабінетом Негода С.І., методист Кириченко Т.Г., директори та педагоги ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 та СЗОШ І-ІІІ ступенів №5 ім. Л.І.Бугаєвської, завідуючі дитячих садочків «Попелюшка» та «Росинка», Буйдіна Олена Олександрівна, кандидат педагогічних наук, завідувач кафедри методики змісту освіти ПОІППО ім. М.В. Остроградського, Шостя Світлана Петрівна – методист з інформаційних технологій ПОІППО ім. М.В. Остроградського, Максименко Лариса Миколаївна – методист Центру педагічних інновацій та інформації  ПОІППО ім. М.В. Остроградського стали учасниками важливої події, спрямованої на пошук шляхів оновлення освітньої галузі міста та регіону, наповнення її інноваційними технологіями та сучасним змістом. Про один із напрямків освіти майбутнього, а саме STEM-освіту та її потужний інструмент робототехніку йшла мова на семінарі. З вітальним словом до учасників семінару звернулася ректор Черкаського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних працівників Чепурна Наталія Миколаївна, яка окреслила основні напрямки розвитку робототехніки в Черкаській області, презентувала експериментальну діяльність та методичний супровід інституту в цьому напрямку. 9 шкіл області вже отримали навчальні комплекси LEGO, ще 15 закладів отримають їх протягом цього року за рахунок обласного бюджету в рамках обласної цільової програми «Інноваційні школи Черкащини». Про досвід запровадження робототехніки в навчальний процес та перші результати розповів вчитель інформатики  Золотоніської гімназії ім. С.Д.Скляренка Різник С.П.

Начальник відділу освіти Шошина І.В. та методист з інформаційних технологій ПОІППО ім. М.В. Остроградського Шостя С.П. розповіли про досвід запровадження робототехніки в м.Горішні Плавні, про активну підтримку міської влади та перспективи розвитку цього напрямку освіти в регіоні. Користуючись нагодою, Шошина І.В. запросила черкащан на третій Всеукраїнський фестиваль робототехніки в Горішніх Плавнях, який може стати в цьому році міжнародним.

         Учасники семінару відвідали музей ЧОІПОПП, оглянули експозиції, присвячені історії освіти та її сучасному розвиткові. Цілий розділ музею розповідає про  освітян Черкаської області, які стали учасниками АТО.

         Друга частина семінару проходила в Черкаській гімназії №9 ім.О.М. Луценка. На учасників семінару чекала екскурсія по школі, презентація STEM-кабінету, показові виступи учнів та роботів. Директор гімназії Топчій І.В. розповіла про гімназичний центр Lego-education. Емоційно та захоплено про участь у IX Всеукраїнському фестивалі робототехніки «ROBOTICA-2017», у фестивалі «ROBOfirst – більше ніж роботи», у турнірі FIRST LEGO League розповіли вчителі-робототехніки Цимбал М.П та Стецюк А.С. Дві черкаські команди «Zolowizard» та «Kiborg.ua» представлятимуть Україну на Європейському турнірі «FIRST LEGO League Open European Championship» у Данії.

 Підводячи підсумки роботи семінару, учасники визначили напрямки експериментальної діяльності з впровадження робототехніки у навчальний процес закладів освіти м.Горішні Плавні та Полтавської області.

 

 

 

 

Переглядів: 404 | Додав: Admin_TG | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: