Вітаю Вас Гість!
Субота, 20.04.2024, 02:35
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вхід на сайт

Пошук

Календар

«  Жовтень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Головна » 2016 » Жовтень » 31 » КРЕАТИВНИЙ РОЗВИТОК ДІТЕЙ ДОШКІЛЬНОГО ВІКУ
09:58
КРЕАТИВНИЙ РОЗВИТОК ДІТЕЙ ДОШКІЛЬНОГО ВІКУ
  В останні роки все частіше говорять про креативність, як базову якість особистості та розвиток творчих здібностей дошкільників і це не випадково, адже життя в епоху науково-технічного прогресу стає різноманітнішим і складнішим та потребує від людини не стандартних, звичних дій, а гнучкості мислення, швидкої орієнтації та адаптації до нових умов, творчого вирішення великих і малих проблем.
Розгляду саме цього питання був присвячений тренінг для педагогів «Креативний розвиток дітей дошкільного віку», що відбувся 27.10.2016 р. в ДНЗ «Чебурашка».
  Роботу розпочали з консультації методиста відділу освіти Богдани Павлівни Войтович, під час якої визначили зміст понять «творчість» та «креативність», їх відмінність, розглянули показники сформованості креативності у дошкільника та педагогічні принципи її формування. Учасники тренінгу здійснили аналіз стану організації роботи з розвитку креативності в дошкільному закладі. Обговорили створення відповідних умов, яких потребує розвиток креативності. А вихователі старших груп «Барвінок», «Горобинка» і «Вишенька» презентували створене середовище з різноманітними новими для дитини предметами, матеріалом для пошукової та творчої діяльності для розвитку допитливості.
   Працюючи у підгрупах «Створи образ», «Дитяча гра» та «Скарбничка ідей» продемонстрували здатність породжувати незвичайні ідеї, відхилятися від традиційних схем мислення, швидко вирішувати проблемні ситуації.
  Підсумовуючи почуте і побачене, Войтович Б.П. та Гресь Л.В. відзначили гострий інтерес до проблеми розвитку творчої особистості. Розв’язання її суттєве в зв’язку з тим, що головна умова прогресивного розвитку суспільства — людина, яка здатна до творення. У сучасному світі необхідно від початку, з перших років життя людини закладати основи розуміння світу як такого, що динамічно змінюється, в якому особистість перебуває в стані постійного творення цього світу і самої себе. 
Войтович Б.П., методист відділу освіти
Переглядів: 492 | Додав: Admin_TG | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: