Вітаю Вас Гість!
Вівторок, 16.04.2024, 20:29
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вхід на сайт

Пошук

Календар

«  Жовтень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Головна » 2017 » Жовтень » 22 » Делегація черкаських освітян у Горішніх Плавнях
10:23
Делегація черкаських освітян у Горішніх Плавнях

19 жовтня з виїзним семінаром  до Загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1 завітала численна делегація черкаських освітян на чолі з заступником  начальника управління освіти і науки Черкаської ОДА- начальником відділу спеціальної, позашкільної освіти та виховної роботи Сімушиною Оксаною Іванівною та ректором Черкаського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних працівників Чепурною Наталією Миколаївною. У складі делегації директори двадцяти дев’яти інноваційних закладів Черкащини. Учасників виїзного семінару вітала завідувач методичного кабінету відділу освіти Негода Світлана Іванівна. Вона представила гостям навчальний заклад, основні напрямки його діяльності та місце в системі освіти  нашого міста. Ректор ЧОІППО Чепурна Наталія Миколаївна зазначила, що Черкаською обласною радою затверджена обласна цільова програма «Інноваційні школи Черкащини на період до 2020 року». Тому мета візиту до ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 – вивчення досвіду першої школи міста Горішні Плавні із запровадження інноваційних технологій у навчально-виховний процес.

Про інновації в першій школі розповіла директор Тягай Наталія Анатоліївна. Освітнє середовище закладу наповнене найсучаснішими засобами навчання. Педагоги навчального закладу активно вчаться, шукають шляхи застосування найновіших технологій для перетворення навчання в захоплюючий процес. Підтвердженням слів директора школи стали яскраві презентації інновацій заступників директора школи Снісар В.В., Манько Н.П., Кострикіної С.Г., Мізіної Н.О. Серед них один із пріоритетів школи – хмарні технології та сервіси Google в управлінській діяльності, на уроках, в організації дистанційного навчання, в роботі з батьками.

Захопив увагу гостей Заслужений учитель України Залізняк С.В. Цікаво, парадоксально та з гумором він говорив про проблеми вивчення фізики, про формування інтересу учня до пізнання навколишнього світу. Ілюстрував свій виступ Сергій Володимирович уривками відеоконтенту із циклу «Цікава фізика», знятого за підтримки Благодійного фонду ПрАТ «Полтавський ГЗК».  

Особливий інтерес у черкаських освітян викликали успіхи школи у вивченні робототехніки. Керівник міського методичного об’єднання, учитель інформатики ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 Роман Олександр Анатолійович разом  учнями продемонстрували останні робототехнічні моделі, показали можливості створених учнями роботів. Олександр Анатолійович розказав про успіхи і перемоги шкільної команди “Prime Robotix” на регіональному та Всеукраїнському рівнях. Директори черкаських шкіл поділилися враженнями своїх учнів, які були учасниками Всеукраїнського фестивалю «FEREXPO POBOT FEST- 2017», відзначили роль і прогресивне бачення освітнього розвитку міської влади, міського голови Бикова Д.Г., за ініціативи і підтримки якого вже втретє в Горішніх Плавнях збираються кращі робототехніки України. Вони також запросили учнів першої школи на свій робототехнічний фестиваль, який в минулому році проводився тільки для черкаських дітей, а в цьому році розширює кордони.

З непідробним інтересом учасники зустрічі спостерігали за роботою учнів першого класу, які конструювали та програмували роботів WeDo 2.0. Вчитель інформатики Булан Р.А. розповів про перші кроки своїх вихованців, які тільки другий місяць опановують робототехніку, але вже склали всі стандартні моделі. Крім вивчення робототехніки як навчального предмету, для учнів-початківців розпочав роботу гурток робототехніки, який відвідують уже 127 учнів. Також команда наймолодших учнів розпочала підготовку до участі у національному етапі Всесвітньої олімпіади з FLL Junior.

При підведенні підсумків семінару гості відзначили високий рівень володіння інноваційними технологіями педагогів ЗОШ І-ІІІ ступенів №1, наповнення закладу засобами навчання майбутнього, естетику освітнього середовища школи і побажали закладу, який тільки відзначив своє 55-річчя, розвитку та процвітання.    

Переглядів: 394 | Додав: Admin_TG | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: